Kaksi suomalaista elokuvaa ehdolla Toronton elokuvajuhlilla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kaksi suomalaista elokuvaa ehdolla Toronton elokuvajuhlilla

Uuden tekijäsukupolven kotimaiset elokuvat menestyvät maailmalla.

Linnea Skog ja Paula Vesala nähdään Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan pääosissa.­

23.8.2016 16:59

Tyttö nimeltä Varpu ja Hymyilevä mies -elokuvat on valittu Toronton elokuvajuhlien (TIFF) viralliseen ohjelmistoon. Kahden kotimaisen esikoisohjaajan elokuvat, Juho Kuosmasen Hymyilevä mies ja Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu, esitetään festivaalin Discovery-esityssarjassa ja ne kisaavat kansainvälisen elokuvakriitikkojen liiton, FIPRESCIn palkinnosta.

– On erityisen hienoa, että nämä kaksi esikoisohjaajien pitkää elokuvaa on valittu Toronton festivaalien arvostettuun ja hyvin seurattuun Discovery-sarjaan. Tämä lisää suomalaisten ohjaajien tunnettuutta erityisesti Pohjois-Amerikassa, Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen kommentoi tiedotteessa.

Syyskuussa järjestettävä Toronto International Film Festival (TIFF) on yksi maailman arvostetuimmista elokuvatapahtumista Cannesin ja Venetsian elokuvajuhlien ohella. Festivaali järjestetään 8.-18. syyskuuta. Molemmat sinne valitut suomalaiset elokuvat ovat jo kansainvälistä menestystä kartuttaneiden ohjaajien esikoispitkiä draamaelokuvia. Tyttö nimeltä Varpun ohjannut Vilhunen oli Oscar-ehdokkaana lyhytelokuvallaan Pitääkö mun kaikki hoitaa? vuonna 2014. Kuosmasen Hymyilevä mies puolestaan voitti Cannesin elokuvajuhlilla merkittävän Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon viime toukokuussa.

Molempien elokuvien taustalta löytyvien tuotantoyhtiöiden (Making Movies /Tyttö nimeltä varpu ja Elokuvayhtiö Aamu /Hymyilevä mies) panostus uusien kykyjen esille nostamiseksi on vahva. Myös seuraavat Making Moviesin että Elokuvayhtiö Aamun elokuvat ovat uusilta ohjaajilta jotka ovat jo tässä vaiheessa ehtineet herättää huomiota lyhytelokuvillaan.

– Suomalaisessa elokuvassa on nousemassa esiin uusi kansainvälisen tason tekijäsukupolvi. Tyttö nimeltä Varpu ja Armoton maa ovat molemmat todella korkeatasoisia esikoiselokuvia ja tulevat niittämään mainetta niin kotimaassa kuin maailmallakin, kertoo tuottaja Kai Nordberg.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?