Klaus Härön Miekkailija-elokuva palkittiin Yhdysvalloissa – ”On löytänyt tiensä amerikkalaisiin sydämiin” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Klaus Härön Miekkailija-elokuva palkittiin Yhdysvalloissa – ”On löytänyt tiensä amerikkalaisiin sydämiin”

Miekkailija-elokuva voitti parhaan elokuvan pääpalkinnon Long Islandin Stony Brook -elokuvajuhlilla.

Virolaisnäyttelijä Märt Avandi (vas.) näyttelee yhtä Miekkailija-elokuvan pääosista.

31.7.2016 20:18

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama Miekkailija-elokuva on voittanut parhaan elokuvan pääpalkinnon New Yorkin osavaltiossa Long Islandin Stony Brook -elokuvajuhlilla. Palkinnon vastaanotti elokuvan tuottaja Kai Nordberg. Miekkailija on menestynyt erinomaisesti Yhdysvalloissa. Alkuvuodesta se oli Golden Globe -ehdokkaana ja Oscar-shortlistalla.

Stony Brookin elokuvajuhlat järjestettiin nyt 21. kerran. Festivaalista on kasvanut yksi merkittävimmistä Yhdysvaltain itärannikon elokuvatapahtumista.

Elokuvan tuottaja Kai Nordberg otti palkinnon vastaan.

Uskomattoman hienoa, että suomalainen elokuva voitti festivaaleillamme, toteaa festivaalijohtaja Allan Inkles.

– Yleisömme rakasti Miekkailijaa. Se on koskettava universaali draama, joka on hienosti löytänyt tiensä amerikkalaisten sydämiin, jatkaa Inkles.

Tuotantoyhtiö Making Movies keskittyy laadukkaisiin tarinoihin.

– Uskomme, että hyvät tarinat ovat se, mitä Suomesta kannattaa maailmalle viedä. Miekkailijan erinomainen menestys Yhdysvalloissa on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkälle hyvin markkinoidulla laadukkaalla elokuvalla voi päästä, kommentoi elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

– Yhtiöltämme on tulossa useampi todella korkeatasoinen elokuva, joiden levityksessä Yhdysvalloissa käytämme Miekkailijan kautta syntynyttä kontaktiverkostoamme, jatkaa Nordberg.

Miekkailija voitti tänä vuonna Suomessa parhaan elokuvan Jussi-palkinnon. Elokuvan on ohjannut Klaus Härö ja käsikirjoittanut Anna Heinämaa.

Miekkailija voitti myös Suomessa parhaan elokuvan Jussi-palkinnon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?