Uusi Ghostbusters on kevyttä kesäviihdettä mutta ei klassikko: ”Sekavasti kirjoitettu ja täyteen ahdettu” – lue IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Uusi Ghostbusters on kevyttä kesäviihdettä mutta ei klassikko: ”Sekavasti kirjoitettu ja täyteen ahdettu” – lue IS:n arvio

Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon ja Leslie Jones muodostavat Paul Feigin ohjaamassa uutuudessa toimivan nelikon.

Abby (Melissa McCarthy), Holtzmann (Kate McKinnon), Erin (Kristen Wiig) ja Patty (Leslie Jones) jahtaavat aaveita.­

22.7.2016 14:44

Sukupuolen ja -polven vaihdos ei riitä tekemään uudesta Ghostbusters-elokuvasta 22 vuotta sitten valmistuneen alkuteoksen tai edes viisi vuotta myöhemmän jatko-osan veroista fantasiakomediaa.

Paul Feigin ohjaama uutuus keskittyy niin tarmokkaasti tekemään kunniaa Ivan Reitmanin ohjaamille edeltäjilleen, että se unohtaa nousta omille jaloilleen.

Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon ja Leslie Jones muodostavat näyttelijöinä ja persoonallisuuksina yhtä toimivan nelikon kuin Bill Murrayn ja Dan Aykroydin luotsaama edeltäjänsä. Heidän yhteistyönsä ei vain saa tilaa kehittyä sekavasti kirjoitetussa, erikoistehosteilla täyteen ahdetussa ja toimintakohtauksesta toiseen kiiruhtavassa uutuudessa.

Juoneltaan uusi Ghostbusters on lähempänä alkuperäisen uusintaversiota kuin jatko-osaa. Kummituksia jahtaavan ryhmän muodostuminen ja kehittyminen noudattaa täysin samaa kaavaa, vaikka tarinan yksityiskohtia on muokattu uuteen uskoon.

Uuden Ghostbustersin hauskimmista hetkistä vastaa yllättäen naisnelikon komeaa mutta toivottoman hidasjärkistä sihteeriä nautittavasti esittävä Chris Hemsworth.

Chris Hemsworth naurattaa naisnelikon hidasjärkisenä sihteerinä.­

Itse nelikon naurattajiksi nousevat yhtä yllättäen sen vähiten tunnetut näyttelijät: Kate McKinnon höyrypäisenä keksijänä ja Leslie Jones joukkoon myöhemmin liittyvänä lipunmyyjänä.

Elokuvan nimekkäimmät komediennet Melissa McCarthy ja Kristen Wiig saavat kyllä eniten näkyvyyttä, mutta he jäävät silti kohelluksessa kanssasisartensa jalkoihin. Superenergisen McCarthyn kohdalla kerta on takuulla ensimmäinen.

Kummitusjahtia vuoden 2016 malliin: Patty Tolan (Leslie Jones), Abby Yates (Melissa McCarthy), Erin Gilbert (Kristen Wiig) ja Jillian Holtzmann (Kate McKinnon).­

Kevyenä kesäviihteenä uusi Ghostbusters menettelee, mutta samannimisen edeltäjänsä veroiseksi populaariklassikoksi siitä ei ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?