Independence Day: Uusi uhka - ”Hienoa, että 20 vuotta sitten tarinassa esiintyneet näyttelijät ovat mukana” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Independence Day: Uusi uhka - ”Hienoa, että 20 vuotta sitten tarinassa esiintyneet näyttelijät ovat mukana”

Näyttelijät Jeff Goldblum ja Liam Hemsworth eivät epäröineet hetkeäkään, kun megaohjaaja Roland Emmerich pyysi heitä Independence Day: Uusi uhka -elokuvaan.

29.6.2016 8:00

Näyttelijät Jeff Goldblum ja Liam Hemsworth tähdittävät uutta Independence Day: Uusi uhka -elokuvaa ja he lähtivät mukaan heti, kun pyydettiin.

ISTV:n Rita ja leffatähdet -ohjelmassa Jeff Goldblum muistelee 20 vuotta sitten tehtyä ensimmäistä osaa. Independence Day Maailmojen sota -tarinassa presidenttiä näytteli Bill Pullman ja hän on nytkin mukana – kuten moni muu aiemmin nähty kasvo.

– Olen kiitollinen ja onnekas, että olen saanut näytellä monien vuosien ajan. Ja etenkin tässä elokuvassa. Roland Emmerich on upea ohjaaja, Jeff kehuu ohjelmassa.

Goldblum iloitsee nimen omaan siitäkin, että Emmerich halusi vanhoja näyttelijöitä mukaan kuten hänen isäänsä näyttelevä Judd Hirsch.

– Hyväksyin roolini miettimättä sekuntiakaan. Kun ensimmäisen elokuvan kirjoittaja Dean Devlin soitti ja selitti, mistä on kyse, olin mukana, Goldblum sanoo.

Independence Dayn jatko-osassa ollaan uuden katastrofin edessä. Maan asukkaat ovat kehittäneet tehokkaan puolustusjärjestelmän suojaamaan planeettamme käyttämällä alien-teknologiaa.

Australialaissyntyinen näyttelijä Liam Hemsworth hehkuttaa tarinaa ja pitää omaa rooliaan hauskana.

– Halusin mukaan monestakin syystä. On ollut upeaa työskennellä Jeffin, Bill Pullmanin ja Rolandin kanssa. Ehkä vaikein kohtaukseni oli se, kun jouduin yksin ohjaamaan avaruusalusta.

– Tullessani filmauspaikalle, ei ollut muuta kuin minä ja avaruusalus. Sitten piti kuvata kohtaus ja saada itsensä ikään kuin eloon. Näyttelijä on sellaisessa tilanteessa suojaton, koska tilassa ei ole muita näyttelijöitä, Hemsworth selittää viitaten blue screen -tekniikkaan.

ISTV:n Rita ja leffatähdet -ohjelmassa ohjaaja Roland Emmerich muun muassa kertoo, miksi hänellä kesti 20 vuotta tehdä jatko-osa ja kuinka paljon hän on käyttänyt uusimmassa elokuvassaan erikoisefektejä. Katso video yltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?