Katso ja kauhistu: V#tun puhelinmyyjät -elokuva on täyttä törkyilyä, juopottelua ja panoja - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Katso ja kauhistu: V#tun puhelinmyyjät -elokuva on täyttä törkyilyä, juopottelua ja panoja

IS Tv-lehden kriitikko Timo Kuismin antaa vain vaivoin tälle elokuvalle yhden tähden viidestä.

Elokuvaversioon on tosi-tv-sarjasta lisätty juonentapainen, joka keskittyy murhatutkimuksiin.­

16.5.2016 17:55

V#tun puhelinmyyjät The Movie!, maanantaina 16.5. Fox klo 20.30, törkykomedia, IS-arvio 1/5

Parasta, mitä tv-kanavat ovat saaneet aikaan, ovat alhaiset tosi-tv-sarjat, joiden ansiosta moni on lopettanut television katselun.

Parasta, mitä puhelinmyyjät ovat saaneet aikaan, on se, ettei monikaan enää vastaa puhelimeen, kun soitto tulee tuntemattomasta numerosta.

Nämä kaksi asiaa yhdistyvät Fox-kanavan alimittaisessa tosi-tv-sarjassa V#tun puhelinmyyjät, joka kertoo tämän ammattikunnan edustajien edesottamuksista. Mikä sarjassa on totta – vai onko mitään – jää tyystin katsojan pääteltäväksi.

Sen verran härskiä meno kuitenkin on, että se maistuu vahvasti käsikirjoitetulta. Sarjan pohjalta on työstetty jopa elokuva, joka sai ensi-iltansa Helsingin Night Visions -elokuvafestivaaleilla viime kuussa. Se olikin sen ainoa teatteriesitys – eikä ihme, sillä V#tun puhelinmyyjät The Movie! ei ole elokuva.

Tuotos koostuu tv-sarjan jaksoista irrotetuista kohtauksista, jotka on naitettu yhteen fiktiivisistä aineksista tehtaillun murhatutkimuksen ympärille. Sarjan päähenkilö Miksu Kulechov on ehkä murhattu, ja poliisit kuulustelevat tämän tuttuja, jotka ovat myös samaisen tv-sarjan vakiokasvoja.

Mitään elokuvallista tässä ryhdittömässä tekeleessä ei ole. Kuvaus on kamalaa, tarinaa ei ole, ja dialogi on jatkuvaa kiroilua.

Törkyilyä, juopottelua, panemista ja eritteillä leikkimistä sen sijaan piisaa. V-sanaa toistellaan siihen tahtiin, että Quentin Tarantinon leffatkin kalpenevat.

Katso kaikki tv-ohjelman Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?