Suomen koulut saavat taas ulkomailta kiitosta – lue IS:n arvio: ”Tomorrow-dokumenttia voi suositella Suomen päättäjille” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Suomen koulut saavat taas ulkomailta kiitosta – lue IS:n arvio: ”Tomorrow-dokumenttia voi suositella Suomen päättäjille”

Kirkkojärven peruskoulu Espoosta edustaa ranskalaisessa dokumentissa koulutuksen tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Tomorrow-dokumentin tekijät vierailivat Espoon Kirkkojärven peruskoulussa tutustuakseen suomalaiseen koulujärjestelmään.­

16.5.2016 10:05

Jo toisen kerran tänä vuonna Suomen koululaitos saa kiitosta ulkomaisessa dokumenttielokuvassa.

Amerikkalaisen Michael Mooren dokumentin Where to Invade Next (2015) jälkeen on asialla ranskalainen ohjaajapari Cyril Dion ja Mélanie Laurent elokuvalla Tomorrow. Sen tavoitteena on yksinkertaisesti löytää vastaukset ihmiskunnan lähitulevaisuuden polttavimpiin kysymyksiin.

Alkajaisiksi Tomorrow esittelee asiantuntijaennusteen, jonka mukaan ihmiskunta on parin lähimmän vuosikymmenen aikana ajautumassa ennennäkemättömään kriisiin. Tekijät lähtevät määrätietoisesti etsimään toimivia lääkkeitä tulevaisuuttamme varjostaviin uhkakuviin.

Tapaamme pienviljelijöitä, jotka tuottavat ruokaa moninkertaisesti tehokkaammin ja luontoa säästävämmin kuin monikansalliset suuryritykset. Tutustumme ilmastoystävällisiin energia- ja liikenneratkaisuihin, finanssikriisejä ehkäiseviin mikrotalouksiin sekä kierrätystä hyödyntävään teollisuuteen. Koulutuksen mahdollisuuksia edustaa tällä kertaa Kirkkojärven peruskoulu Espoosta.

Kaikki elokuvassa esitetyt ratkaisut ovat jossain jo käytössä.

Huimaavalla tahdilla luovia ideoita tykittävä Tomorrow on elokuva, joka ei tyhjene yhdellä katsomisella. Se on myös elokuva, jota voi suositella jokaiselle ihmiskunnan tulevaisuudesta huolestuneelle – ja aivan erityisesti yhteiskuntamme päättäjille.

Lue myös Tomorrow-dokumentin ohjaajan Cyril Dionin haastattelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?