Suomen koulut saavat taas ulkomailta kiitosta – lue IS:n arvio: ”Tomorrow-dokumenttia voi suositella Suomen päättäjille”

Julkaistu:

Elokuva-arvio
Kirkkojärven peruskoulu Espoosta edustaa ranskalaisessa dokumentissa koulutuksen tulevaisuuden mahdollisuuksia.
Jo toisen kerran tänä vuonna Suomen koululaitos saa kiitosta ulkomaisessa dokumenttielokuvassa.

Amerikkalaisen Michael Mooren dokumentin Where to Invade Next (2015) jälkeen on asialla ranskalainen ohjaajapari Cyril Dion ja Mélanie Laurent elokuvalla Tomorrow. Sen tavoitteena on yksinkertaisesti löytää vastaukset ihmiskunnan lähitulevaisuuden polttavimpiin kysymyksiin.

Alkajaisiksi Tomorrow esittelee asiantuntijaennusteen, jonka mukaan ihmiskunta on parin lähimmän vuosikymmenen aikana ajautumassa ennennäkemättömään kriisiin. Tekijät lähtevät määrätietoisesti etsimään toimivia lääkkeitä tulevaisuuttamme varjostaviin uhkakuviin.

Tapaamme pienviljelijöitä, jotka tuottavat ruokaa moninkertaisesti tehokkaammin ja luontoa säästävämmin kuin monikansalliset suuryritykset. Tutustumme ilmastoystävällisiin energia- ja liikenneratkaisuihin, finanssikriisejä ehkäiseviin mikrotalouksiin sekä kierrätystä hyödyntävään teollisuuteen. Koulutuksen mahdollisuuksia edustaa tällä kertaa Kirkkojärven peruskoulu Espoosta.

Kaikki elokuvassa esitetyt ratkaisut ovat jossain jo käytössä.

Huimaavalla tahdilla luovia ideoita tykittävä Tomorrow on elokuva, joka ei tyhjene yhdellä katsomisella. Se on myös elokuva, jota voi suositella jokaiselle ihmiskunnan tulevaisuudesta huolestuneelle – ja aivan erityisesti yhteiskuntamme päättäjille.

Lue myös Tomorrow-dokumentin ohjaajan Cyril Dionin haastattelu.

Tomorrow

Ohjaus: Cyril Dion & Mélanie Laurent.

Juoni: Dokumentti ihmisistä ja yhteisöistä, jotka keksivät ja toteuttavat ratkaisuja lähitulevaisuuden ongelmiin.

Ensi-ilta: Perjantaina 13. toukokuuta 2016.

IS-arvio: 4/5 tähteä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt