Varietyn kriitikko ylistää Angry Birds -elokuvaa: ”Ylittää kaikki kyyniset odotukset”

Suomalaisen Rovio-peliyhtiön Angry Birds -videopeliin perustuva elokuva saa kehuja yhdysvaltalaiskriitikolta.

7.5.2016 22:19

– Rikkaat värit, energinen ja täydellisen kammottavia sanaleikkejä, tämä suomalaisen peli-ilmiön elokuvaversio ylittää kaikki kyyniset odotukset, hehkuttaa viikkolehti Varietyn elokuvakriitikko Guy Lodge uutta Angry Birds -elokuvaa.

Lodge kuvailee Angry Birds -3D-elokuvaa yllätykselliseksi, nopeatempoiseksi, poreilevaksi ja raivokkaan viihdyttäväksi. Hän huomauttaa, että elokuva sopii myös niille katsojille, jotka eivät ole koskaan edes itse peliä nähneet, ja kiittelee elokuvan tarjoavan myös varteenotettavia elämänohjeita.

– Vanhempia tulisi varoittaa: jotkut vaikutuksille alttiit vintiöt eivät ehkä koskaan enää suostu syömään munakokkelia, Lodge päättää arvostelunsa vitsikkäästi.

Rovio Entertainment on elokuvan tuottaja yhdessä Columbia Picturesin kanssa. Rovion perustajajäsen Mikael Hed on toinen elokuvan vastaavista tuottajista.

Angry Birds -elokuva sai maailman ensi-iltansa lauantaina Lontoossa.

Lontooseen muuttanut näyttelijä-kirjailija Antti Holma oli paikalla ensi-illassa. Hän viestitti Ilta-Sanomille menneensä mielenkiinnolla katsomaan suomalaista elokuvaa, vaikka se olikin suunnattu nuoremmille katsojille.

Holma kuvaili IS:lle elokuvaa näyttäväksi ja viihdyttäväksi.

– Yleisö nauroi näytöksessä tavattoman paljon, Holma viestitti.

Suomessa elokuva tulee ensi-iltaan ensi perjantaina, 13. toukokuuta. Suomenkielisessä versiossa pääosassa eli Redinä ääninäyttelee Riku Nieminen.

Katso videolta Angry Birds -elokuvan traileri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?