Jennifer Aniston ja Julia Roberts eivät pelasta väsähtänyttä hömppäleffaa – Lue IS:n arvio leffasta Mother’s Day - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jennifer Aniston ja Julia Roberts eivät pelasta väsähtänyttä hömppäleffaa – Lue IS:n arvio leffasta Mother’s Day

Vanhuus ei tule yksin, vaan kolmen romanttisen komedian kanssa. Pretty Womanin ohjaaja Garry Marshall toistaa kahden edellisen elokuvansa kaavaa.

Kate Hudson on yksi laimeaksi jäävän elokuvan tähdistä.­

3.5.2016 13:43

On ehkä turhaa toivoa ohjaaja Garry Marshallilta enää Pretty Womanin (1990) kaltaista romanttista osumaa, mutta on silti hieman noloa, jos mitäänsanomaton Mother’s Day sekä sen kaksi edeltäjää jäävät 81-vuotiaan elokuvantekijäveteraanin testamentiksi.

Väljähtäneen Ystävänpäivän (2010, lue IS:n arvio elokuvasta), lattean New Year’s Even (2011, lue IS:n arvio elokuvasta) ja innottoman Mother’s Dayn käyttämään reseptiin tarvitaan paitsi yksi juhlapäivä myös moneen suuntaan risteilevä juoni sekä runsaasti näyttelijätähtiä.

Jennifer Aniston, Julia Roberts, Jason Sudeikis sekä muutama muu tuttu esittävät muun muassa ex-miehensä perään haikailevaa äitiä, menestyvää uraohjusta ja yksinhuoltajaisää, jotka saavat toimia pinnalta sujuvan mutta pohjalta onton ihmissuhdeviihteen pohjana.

Juonenkäänteet ovat pääteltävissä jo esitellyistä ristiriidoista. Kate Hudson ja Sarah Chalke esimerkiksi esittävät sisaruksia, joista toinen on naimisissa intialaisen miehen kanssa ja toinen on lesbo. Tietenkin heidän avoimen rasistiset junttivanhempansa saapuvat äitienpäiväksi yllätysvisiitille.

Pulmat ratkeavat kuin itsestään, liiemmin pohjustamatta ja selittelemättä. Ajatus villistä menosta tarkoittaa ylimielistä vitsiä ex-miehen uuden heilan nuoresta iästä.

Mother’s Day on sujuvaa hömppää mutta myös liian harmiton ja helposti unohdettava. Vastaavaa pyörii tv-kanavillakin jo liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?