Angry Birds -hahmosta YK:n kunnialähettiläs: ”Toivon, ettei Red aiheuta skandaalia”

Tulevan Angry Birds -elokuvan päätähti Red on nimitetty YK:n Onnellisuuden päivän ympäristöasioiden kunnialähettilääksi.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon nimitti Angry Bird -hahmo Redin YK:n ympäristöasioiden kunnialähettilääksi perjantaina New Yorkissa.

19.3.2016 10:36

Mukana Yhdistyneiden kansakuntien päämajassa New Yorkissa järjestetyssä tapahtumassa oli myös Rovio Entertainmentin Mikael Hed, joka on elokuvan vastaava tuottaja.

– Tämä on uskomaton tunne ja hieno kunnia, että olemme päässeet tänne. Niin linnut kuin mekin haluamme luonnon pysyvän koskemattomana. Kiitos yhteistyöstä kuuluu YK:lle, jonka kanssa aloitimme neuvottelut vuosi sitten, Hed kertoo tilaisuudessa.

Huippusuosion saavuttaneesta Angry Birds -mobiilipelistä tutun Redin nimitys on osa #AngryBirdsHappyPlanet -kampanjaa, jonka avulla pyritään muistuttamaan 20. maaliskuuta ympäri maailmaa vietettävästä Onnellisuuden päivästä.

Kampanjan tavoitteena on myös kannustaa ihmisiä ryhtymään toimiin ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan.

– Kampanjan yhteydessä näytetään animaatiotamme ympäristöasioiden edistämiseksi ja YK:n tukemiseksi. Tosin toivon, että Red ei aiheuta skandaalia YK:ssa, naurahtaa Hed.

Ban Ki-Moon poseerasi iloisesti Pommin, Saken ja Redin kanssa YK:n päämajassa torstaina.

Pelko oli turha, sillä Red, Sakke ja Pommi esiintyivät edukseen korkea-arvoisessa seurassa. Kampanja esiteltiin sadoille nuorille opiskelijoille YK:n yleiskokouksen istuntosalissa sen jälkeen, kun YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon oli nimittänyt Redin ympäristöasioiden kunnialähettilääksi.

– Angry Birds -linnut ovat viihdyttäneet miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa, ja nyt ne ovat mukana tekemässä maailmasta parempaa paikkaa, Ban Ki-moon toteaa.

Ki-moon poseerasi Redin kanssa vihreällä matolla ja on mukana myös kierrätyksen sekä veden- ja sähkönsäästämisen tärkeydestä muistuttavassa animaatiopätkässä, joka sai valtavat suosionosoitukset istuntosalissa.

– Ei ole parempaa tapaa juhlistaa kansainvälistä Onnellisuuden päivää kuin se, että animoitu lähettiläämme kasvattaa tietoisuutta ilmastonmuutosta ehkäisevien toimien tärkeydestä, jotta voimme tehdä meidän kaikkien tulevaisuudesta turvallisemman, kestävämmän ja onnellisemman, Ki-moon vakuuttaa.

YK:n päämajassa Redin ja Ban Ki-Moonin kanssa poseerasivat myös Angry Birds -elokuvan ääninäyttelijät Maya Rudolph, Josh Gad sekä Jason Sudeikis.

Vihaisen Redin nimityksessä Onnellisuuden päivän ympäristösankariksi on myös ironiaa, jota kiukkuiselle linnulle äänensä on antanut Jason Sudeikis (suom. äänenä Riku Nieminen) arvostaa.

– En ole nimityksen arvoinen, mutta tämä on hieno kunnia hyvän asian puolesta. Pidän siitä, että Red on rehellisesti oma itsensä. Hän on vihainen, turhautunut ja antaa sen näkyä, Sudeikis sanoo.

Sudeikiksen (Millerit, Kaameat pomot, Last Man on Earth -sarja) kanssa puhujankorokkella olleet ääninäyttelijät Josh Gad (Frozen) ja Maya Rudolph (Morsiusneidot, Sisters) sanoivat olevansa vihaisia ilmaston muutoksesta.

– Mikään ei tee vihaista lintua niin onnelliseksi kuin puhdas maapallo. Meillä kaikilla on sama päämäärä eli haluamme suojella jälkikasvuamme, kotejamme ja pitää huolta biodiversiteetin säilymisestä, toteaa Sudeikis kansainväliselle yleisölle.

Angry Birds -elokuva tapahtuu saarella, jolla asuu lähestulkoon vain onnellisia, maassa tepastelevia lentokyvyttömiä lintuja. Tässä paratiisissa kiivaasta temperamentista kärsivä Red, vauhdikas Sakke (Josh Gad) sekä räjähdysaltis Pommi (Danny McBride) ovat kirjaimellisesti outoja lintuja. Ei siis ole yllätys, että he tapaavat toisensa vihanhillintäterapiassa, jota johtaa Matilda (Maya Rudolph). Mutta kun saarivierailulle saapuu salaperäisiä vihreitä possuja, näiden erilaisten lintujen tehtäväksi jää selvittää, mitä possut oikein juonivat.

Angry Birds -elokuvassa huolestuneet kyläläiset, mukaan lukien Red (Jason Sudeikis), Sakke (Josh Gad), Pommi (Danny McBride), Matilda (Maya Rudolph), Stella (Kate McKinnon) ja tuomari Nokkava (Keegan-Michael Key) kokoontuvat saaren rannalle pohtimaan possuongelmaa.

Angry Birds -pelin päätyminen valkokankaalle oli pitkä prosessi.

– Sain soiton Hollywood-studiosta 2010 pelin elokuvaoikeuksiin liittyen. Se johti tälle polulle, jolla olemme nyt, Hed kertoo.

Asiat alkoivat loksahtaa paikoilleen 2012, kun tuottaja John Cohen (Itse ilkimys) aloitti keskustelut Rovion luovana johtajana toimineen Mikko Pöllän ja Hedin kanssa Espoossa.

– Lähdimme liikkeelle elokuvan tarinasta, jota kehitimme kuukausia, kunnes olimme tyytyväisiä siihen. Se, mistä lähdimme liikkeelle, on lähes identtinen elokuvan käsikirjoituksen kanssa. Elokuvassa on paljon suomalaisuutta, kuten vihreiden possujen saarella oleva sauna, sanoo Cohen.

Seuraavaksi Rovio julkaisee Angry Birds Action -pelin 28. huhtikuuta, jossa nähdään uudistuneita, jalallisia lintuja. Myös toukokuussa ilmestyvä elokuva saanee jatkoa.

– Angry Birds -maailman rakentaminen on vielä kesken ja teemme töitä hartiavoimin tulevien tarinoiden eteen, vihjaa Hed.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?