Alistettujen kapinaseikkailu turhauttaa – lue IS:n arvio elokuvasta Outolintu-sarja: Uskollinen

Shailene Woodleyn näyttelevä Tris ei pääse Outolintu-sarjan kolmannessa elokuvassa yhtään lähemmäksi totuutta.

Tris (Shailene Woodley) pakenee Outolintu-sarjan kolmannessa osassa Chicagosta, mutta ei ole tyytyväinen saamiinsa vastauksiin.

11.3.2016 9:04

Turhauttavaa! Outolintu-nuortenkirjoihin perustuva kolmas elokuva kestää kaksi tuntia, mutta sekään ei johdata Shailene Woodleyn näyttelemää kapinoivaa Trisiä yhtään lähemmäksi totuutta, rauhaa tai tasapainoa.

Veronica Rothin kirjasarjan päättävän kolmannen osan vääntäminen kahdeksi erilliseksi elokuvaksi antaa paljon lisäaikaa yksityiskohdille, mutta edellisestä osasta tuttu saksalaisohjaaja Robert Scwentke tuhlaa saamiaan minuutteja sujuvansileään kerrontaan vailla syvyyttä.

Vuosi sitten ilmestynyt toinen elokuva (lue IS:n arvio) päättyi muurien avautumiseen ja Kate Winsletin esittämän diktaattorin kukistumiseen, mutta kuten Nälkäpeli-sarjan viimeinen osa (2015) jo muistutti, näissä nuortenseikkailuissa valtatyhjiöllä on tapana täyttyä uusilla valtiailla. Kolmannessa seikkailussa Tris pääsee muiden kapinallisystäviensä kanssa etsimään vastauksia ensimmäistä kertaa suljetun Chicagon ulkopuolelta.

Theo Jamesin näyttelemä Neljä (kesk.) sekä muut nuoret kapinalliset lähtevät liikkeelle.

Varsinaista vallankumoustarinaansa ja geenimanipulointiin liittyviä varoituksia paremmin Outolintu-sarja: Uskollinen toimiikin kuvauksena alistamisesta ja alistettujen epäreilusta asemasta.

Kurkistus vallanpitäjien verhojen taakse ei paljastakaan Ozin velhon kaltaista kaikkia naruja pitelevää tyrannia, vaan liudan uusia valvontajärjestelmiä. Todellinen valta ja kontrolli on aina jossain muualla, minkä vuoksi sen kukistaminen tuntuu mahdottomalta – ja kukistamisen yrityksestä kertovan seikkailun katsominen turhauttavalta.

Valtatyhjiöillä on tapana täyttyä. Kolmannessa osassa ohjaksia pitää käsissään Jeff Danielsin näyttelemä David.

Woodley pärjää kohtuullisesti nuoren naissankarin osassa, mutta Nälkäpeli-elokuvien Jennifer Lawrencen särmikkyyteen hänellä on vielä matkaa.

Lue myös sarjan ensimmäisen ja toisen elokuvan arviot.

Outolintu-sarja: Uskollinen

Ohjaus: Robert Schwentke.

Pääosissa: Shailene Woodley, Theo James, Zoë Kravitz.

Juoni: Suljetusta Chicagosta paennut Tris törmää uusiin vallanpitäjiin.

IS-arvio: 2/5 tähteä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?