Mark Rylance nappasi Oscarin Sylvester Stallonen nenän edestä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Mark Rylance nappasi Oscarin Sylvester Stallonen nenän edestä

Vakoojien silta -jännitysdraaman brittinäyttelijä haukkui kiitospuheessaan nykyisiä poliittisia johtajia.

29.2.2016 5:51 | Päivitetty 29.2.2016 6:36

Parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon voitti brittinäyttelijä Mark Rylance. Hän näyttelee Steven Spielbergin ohjaamassa jännitysdraamassa Vakoojien silta Yhdysvaltoihin soluttautunutta neuvostoliittolaista vakoojaa, joka jää kiinni ja joutuu oikeuteen teoistaan.

Rylance palkittiin roolistaan muun muassa Britannian Bafta-gaalassa, mutta monet odottivat silti, että palkinnon parhaasta miessivuosasta olisi saanut Creed-elokuvassa nyrkkeilijä Rocky Balboan rooliin palaava Sylvester Stallone.

Rylance kertoi puheessaan aina rakastaneen suuresti tarinoita: niiden kuulemista, näkemistä ja niiden näyttelemistä. Hän kiitti kunniasta saada tehdä töitä ohjaaja Spielbergin kanssa.

– Toisin kuin jotkut nykyajan johtajista, Spielberg johtaa sellaisella rakkaudella, että hänen ympärilleen on kerääntynyt mestarillisia lahjakkuuksia elokuvan joka osa-alueelta, Rylance kommentoi.

Rylance myös vitsaili Vakoojien silta -elokuvan vastanäyttelijänsä Tom Hanksin aiempina vuosina saamilla monilla ehdokkuuksilla ja palkinnoilla.

– Jos olet koskaan ajatellut, auttaako Tom Hanks Oscarin saamiseen, selvästi auttaa, Rylance letkautti.

– Tämä on mahtavaa aikaa olla näyttelijä, ja olen ylpeä, että voin olla osa sitä, Rylance päätti puheensa.

Oscar-palkinnot jaetaan maanantain vastaisena yönä Los Angelesin Dolby-teatterissa. Palkinnot jaetaan tänä vuonna 88. kerran.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?