The Boy -elokuva luo kauhua nuken posliinikasvoista – lue IS:n arvio elokuvasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kauhua nuken posliinikasvoista – lue IS:n arvio elokuvasta The Boy

The Walking Dead -sarjasta tuttu Lauren Cohan saa The Boy -elokuvassa näytellä nukenkin edestä.

Vanhan kartanon posliininukke kaipaa kauhuelokuvassa lastenhoitajaa.

19.2.2016 14:35

Lapsenkasvoinen posliininukke riittää kauhuelokuvassa The Boy sysäämään menneisyyttään pakenevan lastenhoitajan mielen tolaltaan. Itse elokuva ei yllä tyylikkään karmivan lähtökohdan tasolle.

The Walking Dead -sarjasta tuttu Lauren Cohan esittää Gretaa, jonka arvonsa tunteva vanha englantilaispariskunta palkkaa lomansa ajaksi hoitamaan nuorta poikaansa. Vaikka kaitsettava osoittautuukin pelkäksi nukeksi, nuori nainen ottaa tehtävän ja mukana tulevan sääntölitanian vastaan.

Gretaa näyttelevä Lauren Cohan on tuttu The Walking Dead -sarjasta.

Aasialaisten kauhuelokuvien kliinisen tyylikästä tunnelmaa huokuva amerikkalais-kiinalainen tuotanto härnää aikansa jykevän kartanon narinoilla ja posliiniin vangittujen kasvojen häiritsevyydellä. Silti elokuvan tähti on pitkään yksin jäävä Cohan, joka pääsee näyttelemään nukenkin edestä.

Käsikirjoittaja Stacey Menear ja ohjaaja William Brent Bell varaavat tarinaan lisäkäänteitä, joista yksi on säväyttävän komea, mutta etäisyyden säilyminen Gretan kokemusten ja kartanon välillä loitontaa kauhun tuntua. Hitaahkosti etenevä The Boy ei ole rakenteeltaan niin kurinalainen kuin sen hyytävä juoni ansaitsisi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?