Angry Birds -animaation äänenä Munamies Riku Nieminen – tältä hän kuulostaa elokuvassa: katso traileri - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Munamiehestä vihaiseksi linnuksi: tältä Riku Nieminen kuulostaa Angry Birds -animaatiossa – katso traileri

Angry Birds -elokuvan suomalaiskaartissa ovat mukana myös Ville Myllyrinne ja Kari Ketonen. Englanninkielisessä versiossa kuullaan muun muassa Frozenin lumiukon ääninäyttelijää.

16.2.2016 20:09

Putouksen Munamiehenäkin hauskuuttanut näyttelijä ja koomikko Riku Nieminen ei jätä työtä siivekkäiden parissa. Toukokuussa ensi-iltansa saavassa Angry Birds -elokuvassa hän lainaa ääntään vihanhallintaongelmista kärsivälle Red-linnulle, animaation punaiselle tähdelle.

Kuuntele yltä elokuvan tiistaina julkaistusta toisesta trailerista, miltä Niemisen esittämä Red-lintu kuulostaa.

Red-linnun siivekkäitä kavereita elokuvan suomalaisessa ääniversiossa näyttelevät Antti Lang sekä Joonas Saartamo, jonka voi parhaillaan nähdä elokuvateattereissa myös jännitysdraamassa Jättiläinen (2016). Nieminen puolestaan tunnetaan parhaiten paitsi Putouksesta myös viihdesarjoista Kingi ja 1001 Rikua sekä poliisisarjasta Roba.

Riku Niemisen hahmo Munamies voitti Putous-sarjan sketsihahmokilpailun vuonna 2011.­

Suomalaisen Rovio-yhtiön suosittuun pelisarjaan (lue ja katso IS:n arvio Angry Birds 2:sta) ja sen hahmoihin perustuva amerikkalais-suomalainen animaatioseikkailu lupaa kertoa, mistä vihaisten lintujen vihaisuus oikein johtuu. Tarina käynnistyy, kun paratiisisaarella asustavat lentotaidottomat ja kärttyisät tiput saavat vieraikseen juonikkaita vihreitä possuja.

Mahtikotkan äänenä animaatiossa kuullaan Tommi Korpelaa. Muiden keskeisten roolien ääniä esittävät suosikkikoomikot Pirjo Heikkilä, Ville Myllyrinne sekä Kari Ketonen.

Pienemmissä osissa ääntelevät muun muassa Paula Vesala, Essi Hellén, Joonas Nordman, Sanni, Ville Galle, Jari Sillanpää, Jaajo Linnonmaa sekä Justimus-trio Joose Kääriäinen, Sami Harmaala ja Juho Nummela.

Alkuperäisversiossa Frozen-tähti Josh Gad

Nieminen on elokuvassa nimekkäässä seurassa: hänen esittämänsä Red-linnun äänenä elokuvan englanninkielisessä versiossa kuullaan Kaameat pomot -komedioista (2011 & 2014) tuttua Jason Sudeikisia ja tämän kavereina Josh Gadia sekä Danny McBridea. Aiemmin Gadin ääntä on kuultu muun muassa Disneyn Frozen-elokuvassa (2013), jossa hän esitti lumiukko Olafia.

Äänirooleja Nieminen on tehnyt aiemmin muun muassa animaatioissa Artturi Joulu – joulupukin poika (2011), Niko 2 – lentäjäveljekset (2012), Lentsikat (2013) ja Lentsikat 2: Pelastajat (2014) sekä Lego-elokuvassa (2014).

Animaatioseikkailun ohjaavat Fergal Reilly ja Clay Kaytis. Suomenkielisen version ääniohjauksen toteuttaa Antti L. J. Pääkkönen.

Elokuvan ensimmäinen traileri julkaistiin syyskuussa 2015.

Kolmiulotteisena elokuvateattereihin tulevan Angry Birds -elokuvan ensi-ilta on perjantaina 13. toukokuuta 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?