TV & elokuvat

Vauhdikkaasti Love Recordsin historiasta – lue Love Records – Anna mulle Lovee -elokuvan arvio

Julkaistu:

Elokuva-arvio
Karikkojen kautta kulkenut ystävyys on hyvä säie legendaarisen Love Records -yhtiön ja sen perustajien vaiheita käsittelevässä vauhdikkaassa elokuvassa.
Silti sitä korostava lopetus tuntuu Antti Pesosen kirjoittamassa draamassa pieneltä huijaukselta.

Ohjaaja Aleksi Mäkelä kuljettaa Love Records – Anna mulle Lovee -elokuvaa sujuvasti ennen kaikkea Love Recordsin toimintaa kuvaavien mehukkaiden anekdoottien kautta. Ne tekevät riittävän selväksi musiikkikriitikko Atte Blomin, säveltäjä Henrik Otto Donnerin ja jazz-muusikko Christian Schwindtin perustaman levy-yhtiön poikkeuksellisuuden sekä kolmikossa kyteneen idealistisen vastakulttuurihengen.

Kepeä draama tavoittaa myös 1966–1979 toimineeseen Love Recordsiin erottamattomasti liittyneen ironian. Aikansa iskelmämusiikkinormeja uhmanneen levy-yhtiön ”epäkaupallisesta” tuotannosta valtaosasta eli rockista, popista ja jopa poliittisista lauluista tuli vuosikymmenen kuluessa valtavirtaa, jonka merkitystä vanhat levy-yhtiöt – elokuvassa varsinkin Pirkka-Pekka Peteliuksen rennosti esittämän Toivo Kärjen luotsaama Musiikki-Fazer – eivät ottaneet tosissaan ennen kuin oli liian myöhäistä.

Kaverusten suhteet jäävätkin hersyvän yritystarinan jalkoihin. Pääkolmikosta vakuuttaa aidosti vain Tomi Alatalo, joka muovailee Donnerista työn ja perhe-elämän repimän, kunnianhimon kuljettaman perfektionistin.


Tarinan tärkein näkökulma on kuitenkin annettu Blomille, jonka herkkyydellä maustetusta kärsimättömyydestä ympäripyöreästi näyttelevä Jarkko Niemi ei saa otetta. Heidän puoliväliinsä jää Riku Nieminen, joka tekee Schwindtistä käytännön hommia puskevan hauskan höyrypäähahmon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka Blomin ja Donnerin vahva kilpailutilanne ja tunnettu välirikko muodostavat draaman rungon, sitä käsitellään varovaisen pehmeästi ja nostalgian turvin hymistellen, ikään kuin tekijät eivät olisi uskaltaneet kurkistaa karikoiden pinnan alle.

Love Records – Anna mulle Lovee

Ohjaus: Aleksi Mäkelä.

Pääosissa: Jarkko Niemi, Tomi Alatalo, Riku Nieminen.

Juoni: Kolme idealistista nuorta musiikkimiestä perustaa levy-yhtiön, joka mullistaa suomalaisen musiikkialan.

IS-arvio: 2/5

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt