Pekka Perä ei saapunut Talvivaara-elokuvan kutsuvierasnäytökseen – soitti käsikirjoittajalle tiukan puhelun - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Pekka Perä ei saapunut Talvivaara-elokuvan kutsuvierasnäytökseen – soitti käsikirjoittajalle tiukan puhelun

Jättiläinen-elokuvan kutsuvierasensi-ilta järjestettiin torstaina Helsingissä. Pekka Perää ei siellä näkynyt.

Pekka Perä kutsuttiin ensi-iltaan, mutta hän ei saapunut paikalle.­

14.1.2016 21:15

Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä ei saapunut paikalle johtamansa kaivosyhtiön tarinaan perustuvan elokuvan kutsuvierasnäytökseen. Ainakaan hän ei saapunut muiden kutsuvieraiden tapaan varsinaisen sisäänkäynnin kautta. Ei, vaikka tuotantoyhtiö otti käyttöön järeät aseet.

– Vitsailin tarjoavani Pekka Perälle sylitanssin, jos hän saapuu paikalle. Perä soitti eilen käsikirjoittaja Pekko Pesoselle ja Pekko meni kertomaan tarjouksen Perälle, tuottaja Annika Sucksdorff nauroi.

– Jos Perä tänään tänne saapuu, ilman muuta pidän lupaukseni. Hän saa sylitanssin näytöksen jälkeisissä juhlissa kaikkien nähden, tuottaja vakuutti.

Tuottaja Annika Sucksdorff ja Jesse Fryckman elokuvan kutsuvierasnäytöksessä.­

Perä soitti keskiviikkoiltana Pesoselle lähes tunnin kestäneen puhelun, jossa hän listasi asioita, joista on elokuvantekijöiden kanssa eri mieltä.

– Hän piti muutamista kohdista, mutta halusi myös käydä tarkasti läpi kohdat, jotka hänen mielestään ovat fiktiota. Esimerkiksi hänen mielestään uimassa olleiden lasten iho-oireet eivät aiheutuneet Talvivaaran takia. Saamieni tietojen mukaan näin kuitenkin oli, Pesonen kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?