Härski alapäähuumori ei toimi – lue IS:n arvio Daddy’s home -elokuvasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Härski alapäähuumori ei toimi – lue IS:n arvio Daddy’s home -elokuvasta

Vahinko, ettei Sean Andersin ohjaama Daddy’s Home saa miehuuden mallien kilpailusta irti kuin kliseitä ja törmäilyfarssia.

Will Ferrell ja Mark Wahlberg ovat komedian tähdet.­

1.1.2016 8:52

Mutta idea kuulostaa melkeinpä lupaavalta. Pehmoisä ja machoisä kilpailevat lasten ja näiden äidin suosiosta. Will Ferrell esittää uusperheen kilttiä isäpuolta, joka on voittanut vaimonsa (Linda Cardellini) rakkauden tämän kahdelle lapselle antamallaan huomiolla.

Mark Wahlberg on yllättäen kuvioihin palaava ex-mies ja lasten biologinen isä, jonka maskuliininen vetovoima on suoraan verrannollinen hänen vastuuttomaan vapauden kaihoonsa.

Lasten ja äidin suosiosta kilpailevat miehet yrittävät syrjäyttää toisensa aluksi kohteliaisuuksien taakse kätkeytyvällä sissisodalla ja lopulta suoralla toiminnalla.

Tuloksena on sarja toinen toistaan nolompia kommelluksia, joissa altavastaajan asemaan joutuu toistuvasti Ferrellin esittämä pehmomies.

Daddy’s Home olisi tarjonnut mahdollisuuden miehisten roolimallien maukkaaseen satiiriin. Mutta kuten edellisessä elokuvassaan Kaameat pomot 2 ohjaaja Sean Anders tukeutuu liiaksi toistoiseen kohellukseen ja härskiin alapään huumoriin.

Tällaisena elokuvan anti rajoittuu Ferrellin ja Wahlbergin sinänsä osuviin roolitöihin, joille ennakoitava käsikirjoitus ja alleviivaava ohjaus eivät tarjoa kunnon pohjaa.

Sympaattiselle Linda Cardellinille jää miesten mittelössä pelkkä sivustakatsojan rooli. Thomas Haden Church tuo Ferrellin sovinistisena pomona elokuvaan tiettyä lisäpotkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?