TV & elokuvat

Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper jälleen yhdessä – lue IS:n arvio Joy-elokuvasta

Julkaistu:

Joy
Joy on jo kolmas David O. Russellin ohjaama elokuva, jossa Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper näyttelevät keskeisiä rooleja.
Kolmikon edelliset yhteistyöt Unelmien pelikirja ja American Hustle keräsivät yhteensä 18 Oscar-ehdokkuutta, joten odotukset uutuuden suhteen nousevat tavallista korkeammalle.

Valitettavasti Joy jää elokuvana kauas kahdesta edeltäjästään. Näin siitä huolimatta, että sen aihe on ison budjetin Hollywood-elokuvaksi ilahduttavan erikoinen ja Jennifer Lawrence tekee sen nimiosassa loistokkaan roolityön.

Tosipohjaisessa elokuvassa Lawrence esittää eronnutta kahden lapsen äitiä, jonka elämä on alituista kamppailua toimeentulosta. Lastensa lisäksi hän huolehtii tv:tä kaiket päivät tuijottavasta äidistään sekä kellarissa asuvasta ex-miehestään – saamatta koskaan kiitosta raatamisestaan.

Eräänä päivänä lattiaa pestessään Joy saa idean, joka muuttaa hänen elämänsä. Hän suunnittelee ja onnistuu lopulta myös valmistamaan itsensä kuivaavan mopin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Todelliseen kivimuuriin Joy törmää yrittäessään saada jokaista perheenäitiä hyödyntävän keksintönsä kaupallisille markkinoille. Kapitalismin julmat lait eivät kohtele kokematonta yrittäjänaista silkkihansikkain. Mutta luovan mielen ja käytännöllisen järjen lisäksi Joyn vahvuuksia ovat raudanluja tahto ja periksiantamaton mieli.

Poikkeuksellisen ja kiinnostavan tarinansa elokuva kertoo harvinaisen sekavasti. Sen ensimmäiset puoli tuntia ovat kuin hylätyistä leffanpätkistä harsittua koostetta. Russellin ohjaus terävöityy Joyn saatua kuningasideansa, mutta senkin jälkeen elokuva pysyy episodimaisena.

Lawrencin sekä ostoskanavan johtajaa esittävän Cooperin rinnalla näyttelevät erinomaisesti Robert De Niro ja Virginia Madsen Joyn eronneina vanhempina sekä Isabella Rossellini edellisen naisystävänä.

Elokuvana Joy on melkoinen sekasotku, mutta kiinnostava sellainen. Sen pääosassa Lawrence todistaa jälleen olevansa tämän hetken lahjakkaimpia elokuvanäyttelijöitä maailmassa.

Joy

Ohjaus: David O. Russell

Pääosissa: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper

Juoni: Yksinhuoltajaäiti keksii itsekuivaavan mopin.

IS-arvio: 3/5 tähteä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt