Antti Holma ajoi hiuksensa pois – syynä veikeä elokuvarooli

Palkitun lastenkirjasarjan hahmot Tatu ja Patu siirtyvät valkokankaalle uudessa, omassa elokuvassaan.

Riku Nieminen on Patu ja Antti Holma Tatu uudessa koko perheen elokuvassa.

10.12.2015 17:43

– Vielä ei näytetä Tatulta ja Patulta vaan pariskunnalta, jolla on galleria Helsingin keskustassa, hiuksensa ajellut Antti Holma vitsaili uuden elokuvan lehdistötilaisuudessa Helsingissä niin ikään lähes kaljun Riku Niemisen rinnalla.

Suositun Tatu ja Patu –lastenkirjasarjan veikeät veljekset nähdään pian valkokankaalla. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuva saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2016.

Koko perheen elokuvan pääosissa nähdään Putouksesta koko kansan suosioon nousseet Riku Nieminen Patuna ja Antti Holma Tatuna.

Tämän näköisenä Antti Holma on totuttu näkemään tv:ssä. Ensi vuonna hän valtaa valkokankaat kaljupäisenä.

Suosittu kirjasarja ei ollut entuudestaan juurikaan tuttu kaksikolle, mutta kumpikin lähti mukaan projektiin innoissaan ja samoista syistä.

– Kun tuottaja Riina Hyytiä kysyi mukaan ja sanoi, että Anttikin on mukana, heti kiinnostuin – elokuva ei voi mennä vikaan, jos Holma on mukana, Nieminen kehui.

– Olin tosi positiivisesti yllättynyt, kun sitten sain kasan materiaalia luettavakseni: tarinoissa on kivaa anarkiaa ja yksityiskohtia aikuisillekin. Olen räkättänyt kolmevuotiaan pojan kanssa samoille asioille, joskin eri syistä.

Roolihahmoissa paljon samaa

Nieminen ja Holma löysivät pian yhtäläisyyksiä ja samastumiskohteita roolihahmoistaan.

– Patu menee aina tukkatupsu putkella tilanteisiin, on järkyttävän kiinnostunut kaikesta ja tekee asioista sitten omia johtopäätöksiään. Olen pyrkinyt pitämään itsessäni samanlaista kiinnostusta maailmaan yllä, Nieminen sanoi.

Riku Nieminen ja Antti Holma löytävät hahmoistaan paljon samaa kuin itsestään.

Holmaan iskee etenkin veljesten itsevarma tyyli, jonka hän tunnistaa myös itsestään.

– Tykkään siitä, kun he ovat sellaisia tärkeilijöitä: vaikka he eivät kaikkea tietäisikään, heillä on pokkaa heittää, että tämä asia menee tällä tavalla ja tämä tällä! Eivätkä he silti ole koheltajia, vaikka vauhtia riittääkin. He myös avaavat hienosti uusia näkökulmia ihan tavallisiin asioihin, Holma sanoi.

29-vuotias Nieminen ja 33-vuotias Holma kertovat kuluttaneensa lapsuudessaan paljon aikaa kirjojen parissa. Molemmat innostuivat etenkin pojille suunnatusta ruotsalaisesta kirjasarjasta Bertin päiväkirjat.

– Lisäksi pidin kovasti Eva Ibbotsonin Pelastakaa kummitukset -kirjasta, Pikku vampyyreistä sekä Kolme etsivää -kirjoista, Holma muistelee.

– Minä luin paljon Viisikoita ja Grimmin satuja, Nieminen kertoo.

Tatu ja Patu -elokuvan kuvaukset alkavat ensi viikolla, mutta Nieminen ja Holma ehtivät pitää myös kunnon joululomat.

Kuvaukset alkavat ensi viikolla

Tatu ja Patu -elokuvan kuvaukset alkavat ensi viikolla, jolloin kuvausryhmän voi bongata esimerkiksi Helsingin joulukadulta, Aleksanterinkadulta. Päänäyttelijät ehtivät kuitenkin pitää kumpainenkin kunnon, kolmen viikon joululomat.

– Minä matkaan kaukomaille, mutta enempää en paljasta, Holma sanoo.

– Ja minä Lappiin, mutta enempää en paljasta, Nieminen komppaa.

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luomat kuvitteellisesta Outolasta kotoisin olevat veljekset, Tatu ja Patu, ovat toistaiseksi seikkailleet yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty Suomessa yli 900 000 kappaletta, ja hahmojen pohjalta tehdään nyt ensimmäistä kertaa elokuva. Käsikirjoituksen on tehnyt Havukainen.

Tatu ja Patu Supersankareina ilmestyi vuonna 2010.

Tulevassa elokuvassa veljekset matkustavat junalla Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa, joka on kutsunut pojat Linnanmäelle pystytettävän Suomen suurimman piparkakkutalon avajaisiin. Kun Veera myöhästyy rautatieasemalta jouluruuhkien vuoksi, veljekset suuntaavat omin neuvoin kaupungin vilskeeseen Veeraa etsimään. Alkaa hullunkurisia sattumuksia täynnä oleva seikkailu, sillä Tatu ja Patu ovat Outolassa tottuneet tekemään asiat hieman eri lailla kuin tässä oikeassa maailmassa.

Rike Jokelan ohjaamassa elokuvassa nähdään nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka Veerana. Aikuisrooleissa mukana ovat muun muassa Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?