Suomalaistuotanto vahvoilla Oscar-ehdokkaaksi - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Suomalaistuotanto vahvoilla Oscar-ehdokkaaksi

Helsinkiläisen Makin Movies Oy:n tuottama Look of Silence pääsi shortlistalle, josta valitaan dokumenttielokuvien Oscar-palkinnosta kisaavat ehdokkaat.

2.12.2015 13:15

Joshua Oppenheimerin dokumenttielokuva Look of Silence on valittu 15 elokuvan shortlistalle, josta valitaan 14. tammikuuta lopulliset dokumenttielokuvan Oscar-ehdokkaat.

Look of Silence on tanskalais-suomalais-norjalainen dokumenttielokuva. Elokuva kertoo Indonesian kansanmurhasta ja se on itsenäinen jatko-osa Oppenheimerin dokumenttielokuvalle Act of Killing, joka oli Oscar-ehdokkaana vuonna 2014.

– Look of Silence on järisyttävä dokumenttielokuva. Missä tahansa sitä esitetään, se pysäyttää sekä yleisön että kriitikot. Se on myös niitä harvoja elokuvia, joilla on ollut – tässä tapauksessa siis Indonesiassa – suora vaikutus ihmisten käsityksiin maan lähihistoriasta ja siihen kuinka sitä julkisuudessa käsitellään, sanoo elokuvan suomalainen tuottaja Kaarle Aho.

Making Movies Oy on tuottanut myös Klaus Härön Miekkailijan, joka on Suomen Oscar ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?