Keanu Reeves avaa oven väärille kaunottarille eroottisessa kauhujännärissä - lue IS:n arvio

Kun vaimo ja lapset ovat pois kotoa, Keanu Reevesin näyttelemä arkkitehti avaa ovensa kahdelle kaunottarelle. Ei tosin olisi ehkä pitänyt.

Kop, kop! Ovesta tupsahti Ana de Armas ja Lorenza Izzo.

6.11.2015 8:52

Mitä pitäisi yksinäistä kotiviikonloppua viettävän perheenisän tehdä löytäessään ovensa takaa kaksi vähäpukeista ja kaatosateessa läpimäräksi kastunutta neitosta, jotka ovat pienen avun tarpeessa?

Ei ainakaan päästä heitä sisälle. Parempi olisi tarttua heti haulikkoon tai pesäpallomailaan.

Ainakin tämän opetuksen antaa amerikkalaisen Eli Rothin Chilessä ohjaama Knock Knock. Eroottista kauhujännäriä ja mustaa komediaa risteyttävässä leffassa Keanu Reeves esittää arkkitehtiä, joka taiteilijavaimonsa ja kahden lapsensa poissa ollessa erehtyy päästämään kynnyksensä yli kaksi seksikästä nuorta naista (Lorenza Izzo, Ana de Armas).

Kidutuspornoksikin kutsutuista Hostel-kauhuleffoistaan tunnettu Roth ei tällä kertaa päästä sadismia elokuvansa hallitsevaksi piirteeksi. Arkisesti alkava ja realistisesti kehittyvä Knock Knock leikkii katsojan kanssa vähän samanlaista kissa ja hiiri -leikkiä kuin sen nuoret naiset poloisen perheenisän kanssa. Yhä piinallisemmaksi käyvän leikin päämäärä pysyy piilossa loppumetreille saakka.

Yhdessä talossa ja sen pihalla lähes kokonaan tapahtuva leffa pitää katsojan tukevasti otteessaan, mutta ei lopulta johdata häntä mihinkään. Elokuvan lopussa on pirullista huumoria, mutta mitään syvempää merkitystä siitä on turha hakea. Knock Knock on yhden idean kolkko vitsi.

Knock Knock

Ohjaus: Eli Roth

Pääosissa: Keanu Reeves, Nicolás López, Guillermo Amoedo

Juoni: Perheenisä joutuu kotonaan kahden nuoren neidon ahdistelemaksi.

IS-arvio: 2,5/5

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?