Paha pupu etsii jotain ihan muuta kuin porkkanaa - lue IS:n arvio Bunny the Killer Thing -elokuvasta

Bunny the Killer Thing -elokuvassa esiintyvä jänis himoitsee muutakin kuin porkkanaa.

Missä on pupun porkkana?

6.11.2015 9:02

Tällaista elokuvaa ei ole ennen Suomessa tehty. Onneksi, voisi joku lisätä. Mutta asia ei ole ihan niin yksinkertainen.

Bunny the Killer Thing on maamme virallisten rahoituskanavien ulkopuolella syntynyt eli aidosti indie-kauhukomedia, joka loikkii määrätietoisesti hyvän maun tuolle puolen. Sen tekijät ovat nuoria, mutta eivät amatöörejä. Ohjaaja Joonas Makkosella on takanaan yli 20 lyhytelokuvaa. Eivätkä leffan keskeiset näyttelijätkään ole ensikertaa kameran edessä.

Tarinaltaan tolkuttomassa elokuvassa talvista mökkiviikonloppua viettävät nuoret joutuvat omalaatuisen hirviön ahdistamiksi. Elokuvan nimihahmo on valtavalla peniksellä varustettu ihmisen ja jäniksen sekasikiö, joka janoaa vain yhtä asiaa. Eikä se ole porkkana.

Bunny the Killer Thing on halpojen kauhu- ja hirviöleffojen ystäville suunnattu fanituote, jolla ei ole muulle yleisölle juurikaan annettavaa. Se on oikeastaan sääli, sillä sen käsikirjoituksessa on ideoita, joita jalostamalla siitä olisi voinut tulla vaikka Jalmari Helanderin Rare Exportsin kaltainen hitti. Siihen olisi tosin tarvittu paljon isompi budjetti ja ammattimaisempi toteutus.

Tietty kömpelyys kuuluu halpisleffojen estetiikkaan, mutta se ei riitä verukkeeksi Bunnyn pahimmille kömmähdyksille. Vaikka sen keskeiset näyttelijät onnistuvat puhaltamaan henkeä ohuesti kirjoitettuihin rooleihinsa, samaan eivät pysty läheskään kaikki kameran edessä käväisevät.

Bunnyn pahimmat puutteet ovat elokuvallisia. Sen toimintakohtaukset on leikattu häiritsevän sekavasti ja töksähtelevästi. Eikä sen lähikuviin rasittavasti painottuva kuvaus saa komean avausotoksen jälkeen juuri mitään irti käytetystä laajakangasformaatista.

Bunny the Killer Thing

Ohjaus: Joonas Makkonen.

Pääosissa: Enni Ojutkangas, Jari Manninen, Orwi Manny Ameh

Juoni: Himokas hirviöjänis vainoaa mökillä lomailevia nuoria.

IS-arvio: 2/5

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?