Kätilö-elokuva ehdolla Golden Globe -gaalassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kätilö-elokuva ehdolla Golden Globe -gaalassa

Julkaistu: 19.10.2015 13:32

Yli 200 000 katsojan rajapyykin ylittänyt Kätilö on ehdolla Golden Globe -gaalassa kahdessa kategoriassa.

Antti J. Jokisen ohjaama Kätilö on ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan- ja parhaan naisnäyttelijän -kategorioissa Golden Globe -gaalassa.

Useita kansainvälisiä palkintoja voittanut Kätilö palkittiin sunnuntaina Belgiassa historiallisten elokuvien festivaaleilla parhaan elokuvan palkinnolla. Krista Kosonen nappasi samasta gaalasta myös parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

– Elokuvia tehdään paljon rakkaudesta, mikä on yksi vaikeimmista aiheista, sillä se on jokaiselle ihmiselle niin henkilökohtainen kokemus. Olen varsin iloinen, että juuri Kätilö on saanut näin loistavan vastaanoton Suomessa ja ulkomailla. Lapin sota kiinnostaa ja koskettaa ihmisiä. Se antaa uutta näkökulmaa toiselle maailmansodalle ja suomalaisten sisukkuudelle, Jokinen iloitsee.

– Suomalaisen elokuvayleisön laajasta sivistyksestä kertoo se, että täysiverinen draama pystyy saamaan Suomessa yli 200 000 katsojaa. Tähän eivät pysty aina edes ulkomaiset huippudraamat. Tämä osoittaa, että suomalainen yleisö arvostaa laadukasta kotimaista draamaa, Markus Selin kertoo.

Tuoreimmat osastosta