Luokkakokous-elokuvan suosio vain kasvaa – dvd myi platinaa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Luokkakokous-elokuvan suosio vain kasvaa – dvd myi platinaa

Kolmesta luokkakaveruksesta kertova komedia kerää edelleen katsojia – nyt kotisohville.

15.9.2015 14:21

Luokkakokous-elokuvan dvd on ylittänyt platinalevyrajan eli 60 000 kappaleen myynnin eilen maanantaina. Dvd julkaistiin 9.9.2015 ja myyntiraja ylittyi näin ollen kuudessa päivässä. Elokuva on julkaistu dvd:n ja Blu-Rayn lisäksi myös digitaalisena tallenteena.

Taneli Mustosen ohjaama Luokkakokous on saanut eiliseen mennessä 505 068 katsojaa teattereissa. Elokuva on toiseksi katsotuin kotimainen elokuva viimeisen 25 vuoden aikana ensi-iltansa saaneista elokuvista Suomessa. Sen päärooleissa näyttelevät Aku Hirviniemi, Sami Hedberg sekä Jaajo Linnonmaa.

Elokuvan tuottaja Jesse Fryckman iloitsee tallenteen suosiosta.

– Dvd ei ole kuollut! Olen erittäin iloinen, että vielä tänäkin päivänä fyysinen dvd tuntuu kiinnostavan yleisöä, Fryckman sanoo tiedotteessa.

Luokkakokous sai ensi-iltansa helmikuun 25. päivä. Elokuva ylitti ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 100 000 katsojan rajan avausviikonloppunaan, jolloin se sai ensimmäisen viiden päivän aikana 121 664 katsojaa. Katsojamäärä on suomalaisen elokuvahistorian kaikkien aikojen paras kotimaisen elokuvan avaustulos. Elokuva on myös Suomen tämän vuoden katsotuin elokuva.

Vuosien 1990 – 2015 aikana ensi-iltansa saaneista kotimaisista elokuvista vain kolme on ylittänyt 500 000 katsojan rajan. Kärkisijaa pitää hallussaan Pahat pojat -elokuva, joka keräsi 614 097 katsojaa vuonna 2003. Luokkakokous on sijalla kaksi ja sijalle kolme nousi juuri Mielensäpahoittaja, joka ylitti 500 00 katsojan rajan viime viikolla. Kaikki kyseiset elokuvat ovat Solar Filmsin tuotantoa. Luvut perustuvat levittäjien elokuvateattereilta keräämiin katsojamääriin.

Videolla Luokkakokous-elokuvan traileri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?