Ricki and the Flash - lue IS:n arvio elokuvasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ricki and the Flash - lue IS:n arvio elokuvasta

Ei voi olla totta. Neljän vuosikymmenen, 19 Oscar-ehdokkuuden ja kymmenien loistoroolien jälkeen Meryl Streep yllättää yhä.

Meryl Streep eläytyy naiseksi, joka pitää kiinni rockunelmastaan vielä kypsälläkin iällä.

11.9.2015 9:23

Olihan se jo tiedossa, ettei Streepin lahjakkuus tunne inhimillisiä rajoja. En silti olisi uskonut, että hän pystyy esittämään ammattimaista rockmuusikkoa sataprosenttisen uskottavasti. Sen hän tekee Jonathan Demmen ohjaamassa draamakomediassa Ricki and the Flash.

Streep esittää elämänsä rockille omistanutta laulaja-kitaristi Rickiä, joka kypsässä keski-iässä sinnittelee bändinsä kanssa nuhjuisen baarin vakioesiintyjänä ja työskentelee päivisin supermarketin kassana. Ex-miestään Peteä (Kevin Kline) ja heidän kolmea jo aikuista lastaan hän ei ole tavannut vuosiin.

Eräänä päivänä Pete soittaa ja pyytää Rickiä vierailulle luokseen. Heidän tyttärensä (Streepin oikea tytär Mamie Gummer) kärsii avioeron aiheuttamasta masennuksesta ja tarvitsee äitinsä tukea. Niin ainakin Pete väittää. Luonnollisesti Rickin kotiinpaluu herättää ristiriitaisia tunteita Rickissä, Petessä, heidän lapsissaan ja Peten nykyisessä vaimossa.

Tarinaltaan Ricki and the Flash on melko sovinnainen hyvän tuulen elokuva, mutta sentimentaalisuuden karikot se välttää kipakan huumorin, railakkaan rockin sekä mainion näyttelijä- ja muusikkotiimin avulla.

Rickin bändissä soittavia muusikoita esittävät kovan luokan ammattilaiset kasaritähti Rick Springfieldistä Neil Youngin basistina tunnettuun Joe Vitaleen. Musiikkinumerot on kuvattu ja äänitetty livenä, mikä on elokuvissa hyvin poikkeuksellista. Laulusolistia esittävälle Streepille metodi asettaa huikean haasteen, johon hän vastaa häikäisevän suvereenisti.

Streep tulkitsee elokuvassa useita klassikkobiisejä (Let's Work Together, Drift Away, I Still Haven't Found What I'm Looking For) tavalla, joka ei jätä epäilyksiä. Jos hän lopettaisi näyttelemisen nyt, hän ehtisi vielä luoda menestyksekkään uran rockmuusikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?