Koodinimi U.N.C.L.E. - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

60-luvulla lapsuuttaan tai nuoruuttaan eläneet saattavat muistaa Suomessakin esitetyn tv-sarjan Mies U.N.C.L.E.:sta. James Bond -leffojen innoittamassa sarjassa agentit Napoleon Solo ja Illya Kuryakin taistelivat kansainvälistä rikollisjärjestöä vastaan.
Nyt sama parivaljakko astuu valkokankaalle englantilaisen Guy Ritchien ohjaamassa toimintaseikkailussa. Kylmän sodan leimaamalle 1960-luvulle sijoittuvassa leffassa amerikkalaista Soloa esittää Henry Cavill ja venäläistä Kuryakinia Armie Hammer.

Sherlock Holmes -leffoillaan menestynyt Ritchie osaa tehdä nopeasti liikkuvaa elokuvaa, mutta jäntevä kerronta saati jännitys pysyvät yhä hänen ulottumattomissaan.

Näyttelijöiden ohjaajana Ritchie ei ole koskaan vakuuttanut, mutta Holmes-leffoissa hänellä oli tukenaan huomattavan lahjakas näyttelijätiimi. Samaa ei voi sanoa miehen uutuudesta. Cavill ja Hammer ovat elokuvan pääosissa poikkeuksellisen puiseva parivaljakko.

Agenttien kyytiin joutuvaa neitoa esittää ruotsalainen Alicia Vikander, joka teki vaikuttavan roolityön Ex Machinan ihmishahmoisena tekoälynä. Tällä kertaa hänellä ei ole muuta tekemistä kuin pyöritellä suuria silmiään ja näyttää tyylikkäältä retro chic -henkisissä asuissa. Molemmat onnistuvat häneltä moitteettomasti.

Koodinimi U.N.C.L.E. on sekava ja tyhjänpäiväinen agenttiseikkailu, johon vain 1960-luvun asut, autot ja sisustukset tuovat pientä piristettä.


Koodinimi U.N.C.L.E.

Ohjaus: Guy Ritchie.

Pääosissa: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander.

Juoni: Agenttikaksikko taistelee kansainvälistä rikollisjärjestöä vastaan.