Lue IS:n arvio elokuvasta Hitman: Agent 47

Julkaistu:

Etsinnät voidaan nyt lopettaa. Vuoden huonoin toimintaelokuva on tässä. Hitman: Agent 47 on tasan yhtä omaperäinen ja mieleenpainuva ammuskelu- ja takaa-ajopätkä kuin nimensä.
Parin ensimmäisen Terminator-elokuvan juonikuviota surutta lainaavassa leffassa nuori nainen (Hannah Ware) joutuu kahden geenimanipuloidun agentin (Rupert Friend, Zachary Quinto) kiistakapulaksi. Toinen miehistä yrittää tappaa hänet ja toinen suojella. Kun vain tietäisi, kumpi kumpaa.

Harvinaisen sekavassa ja yhdentekevässä tarinassa kamppaillaan kaiketi tulevaisuuden aseteknologiasta, jonka eri asteita elokuvan agentit edustavat.

Kenties tahtomattaan elokuva ottaa tylysti kantaa myös sukupuolten tasa-arvoon. Ainoa tarinasta käteen jäävä opetus on nimittäin se, ettei kehittyneinkään teknologia pysty tekemään naisesta itsenäisesti toimivaa kokonaisuutta.

Entäs sitten elokuvan roolityöt? No, päänsä kaljuksi ajellut Rupert Friend osaa pyörähdellä näyttävästi kannoillaan ja pitää samanaikaisesti kahta leikkipyssyä käsissään. Mitään yhtä vaativaa leffan muut näyttelijät eivät pysty esittämään.

Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Loppupuolella elokuva hyödyntää näyttävästi Singaporen Marina Bayn häkellyttävää ja valkokankaalla harvoin nähtyä arkkitehtuuria.


Hitman: Agent 47

Ohjaus: Aleksander Bach

Pääosissa:
Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto

Juoni: Geenimanipuloidut agentit jahtaavat toisiaan.