"Vetää suun vuoroin nauruun ja irvistykseen" – lue IS:n arvio komediasta Loma

Julkaistu:

Elokuva-arvio
Ed Helms astuu 1980-luvun koomikkolegendan Chevy Chasen saappaisiin komediasarjan kuudennessa osassa.
Kuka muistaa vielä epäonnisesta perhelomasta kertovan komedian Faijalla hommat hanskassa (1983)? Loma on tämän myös National Lampoon's Vacation -nimellä tunnetun leffasarjan kuudes osa. Samalla se on uusintaversio sarjan ensimmäisestä elokuvasta, jossa Griswoldin perhe tekee automatkan Walley World -huvipuistoon.

Tällä kertaa samalle matkalle lähtee Griswoldin perheen seuraava sukupolvi eli Ed Helmsin ja Christina Applegaten näyttelemät vanhemmat sekä heidän kaksi poikaansa, joita esittävät Skyler Gisondo ja Steele Stebbins. Tuttuun tapaan perheen tie kulkee katastrofista ja vastoinkäymisestä toiseen.

Noloja tilanteita riittää. Komedia vetää katsojan suun vuoroin nauruun ja myötähäpeän aiheuttamaan irvistykseen. Mukaan on eksynyt kiusaannuttavan kehnojakin gageja, mutta niiden väliin mahtuu onneksi aina jokunen oikeasti hauska.

Helms ja etenkin Applegate onnistuvat tekemään perheen vanhemmista sympaattisia kaikista hölmöilyistään huolimatta. Perheen pojissa pomottelevan isoveljen ja kiusatun pikkuveljen roolit on käännetty vitsikkäästi nurin.

Epätasaisessa mutta viihdyttävässä komediassa Chris Hemsworth tekee hauskan itseironisen sivuosan. Loppupuolella nähdään alkuperäisen komedian tähdet Chevy Chase ja Beverly D'Angelo.

Katso elokuvan traileri:

Loma

Ohjaus: John Francis Daley & Jonathan M. Goldstein.
Pääosissa: Ed Helms, Christina Applegate, Skyler Gisondo.
Juoni: Perheloma ei mene putkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt