Elvis näytteli uransa aikana 31 elokuvassa – jo ensimmäinen sai nimen hänen hittikappaleestaan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Elvis näytteli uransa aikana 31 elokuvassa – jo ensimmäinen sai nimen hänen hittikappaleestaan

Elvis Presley lauloi ensimmäisessä elokuvassaan Love Me Tenderin, mutta näyttelijätähti hänestä kypsyi vasta vähitellen.

Lännenmelodraamassa Rakasta minua hellästi Elvis Presley näyttelee Clintiä, joka menee naimisiin kadonneeksi luullun vanhimman veljensä rakastetun Cathyn (Debra Paget) kanssa.­

2.8.2015 10:29

Rakasta minua hellästi (1956), su 2.8. Teema klo 18.00

Elvis Presley oli rock’n’rollin kuningas, mutta 1950-luvun puolivälistä 1960-luvun loppuun hänen uransa ulottui myös valkokankaalle. Tuona aikana hän ehti näytellä peräti 31 elokuvassa.

Rutiiniohjaaja Robert D. Webberin Rakasta minua hellästi (Love Me Tender) olisi vain unohdettu b-luokan western, ellei siitä olisi sattunut tulemaan jotain perin muuta: Elviksen ensimmäinen elokuva.

Alkuteksteissä Elvis on vielä järjestyksessä vasta kolmas nimi – kuten hänen sivuosansa edellyttääkin. Koska hän oli noussut marraskuun 1956 ensi-iltaan mennessä maailmankuuluksi nuorisoidoliksi, oli Elviksen repliikkejä kuitenkin lisätty ja elokuvan nimi muutettu The Reno Brothersista Elviksen hittilaulun mukaiseksi.

Ei ole aivan mielenkiinnotonta nähdä Elvistä alkuvuosiensa laulukunnossa. Hän esittää siirappisen Love Me Tenderin ja kolme muuta kappaletta – joista tosin mikään ei ole hänen parhaitaan.

Näyttelijänä laulajatähti oli joskus aivan kohtuullinen, mutta Webbin elokuvan rooli ei aloittelijalle vielä paljon mahdollisuuksia tarjoa.

Elvis esittää Renon neljän veljeksen kuopusta Clintiä melodramaattisessa kuviossa, jossa hän on nainut vanhimman veljen Vancen rakastetun Cathyn, kun Vancen on ilmoitettu kuolleen kolmen sisällissodassa kuluneen vuoden jälkeen.

Westernmäisessä elokuvassa Vance ryöstää alussa etelän joukkueensa kanssa pohjoisen saalista ja palaa rauhan tultua veljineen kotiinsa, missä alkavat selvitykset niin rahoista kuin rakkaudestakin.

Elviksen tekemästä noin kolmestakymmenestä elokuvasta ne kolme, joissa hän pääsi oikeuksiinsa, olivat kuitenkin jo aivan nurkan takana. Rock’n roll -suosikki (Jailhouse Rock, 1957), Kitara kainalossa (King Creole, 1958) ja Puoliverinen (Flaming Star, 1960) olivat nimittäin ihan ”oikeita elokuvia”.

Katso kaikki päivän ohjelmatiedot Iltapulusta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?