Jari Aarniosta kertova elokuva saa 130 000 euroa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jari Aarniosta kertova elokuva saa 130 000 euroa

Pekka Lehto ohjaa Paha poliisi -elokuvan, jossa seurataan Jari Aarnion elämää.

30.6.2015 10:05

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt 130 000 euroa tukea Paha poliisi -elokuvalle, elokuvan kokonaisbudjetti on 272 000 euroa. Dokumenttielokuvassa seurataan huumepolisiin ex-pomoa Jari Aarniota ja sen on määrä saada ensi-iltansa vuonna 2017, kertoo elokuvan tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen IS:lle.

Elokuvan ohjaa Pekka Lehto, joka on ohjannut myös Anneli Auerista kertoneen dokumenttielokuvan.

– Prostituoitu ja neljä rikollista kertovat kuinka huumepoliisipäällikkö rikosten selvittämisen sijaan tekee niitä. Onko yksilö vai järjestelmä korruptoitunut? kuvaillaan elokuvaa elokuvasäätiön verkkosivuilla.

Pekka Lehto kertoo Iltalehden haastattelussa valmistelleensa elokuvaa lähes kymmenen vuotta ja sen teko aloitettiin vuosi sitten. Ohjaaja kertoo lehden haastattelussa, että elokuvassa nähdään sellaisten rikollisten haastatteluita, joita ei olla Aarnion oikeudenkäynnissä kuultu.

– Siellä on heidän kertomuksiaan omista ja Aarnion tekemisistä sekä tutkintapyyntöjä, jotka eivät ole johtaneet mihinkään. Se on ihan toinen maailma, mies sanoo lehdelle.

Ohjaaja kertoo myös, ettei aio ottaa kantaa siihen onko Aarnio syyllinen vai ei.

– Tuollainen asema poliisipäällikkönä antaa mahdollisuuden toteuttaa erilaisia mielihaluja ja intohimoja. Olisiko tässä käynyt niin, hän pohtii Iltalehdelle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?