Lady Gaga sai Oscar-gaalassa seisovat aplodit - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Lady Gaga sai Oscar-gaalassa seisovat aplodit

Oscar-gaalan musiikkiesitykset liikuttivat: John Legend ja Common toivat kyyneleet Hollywood-tähtien poskille

Lady Gaga esitti Oscar-gaalassa potpurin Sound of Music -musikaalin kappaleista.­

23.2.2015 6:37

Lady Gagan esittämä potpuri Sound of Musicin (1965) kappaleista sai Oscar-gaalan yleisöltä seisovat suosionosoitukset. Esityksen jälkeen Lady Gaga sai kiitokset myös elokuvan tähdeltä Julie Andrewsilta.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta Sound of Musicin ensi-illasta.

Vain hieman ennen Lady Gagan esitystä John Legendin ja Commonin esittämä Glory-kappale oli saanut kyyneleet Hollywood-tähtien ja elokuvantekijöiden poskille Oscar-gaalassa. Silmät kostuivat tv-lähetyksessä muun muassa Star Trek -tähti Chris Pinelta.

Kappale sai ehdokkuuden Ava DuVernayn ohjaamasta elokuvasta Selma. Martin Luther Kingistä ja mustien kansalaisoikeustaistelusta kertova Selma sai myös parhaan elokuvan ehdokkuuden, mutta ei muita ehdokkuuksia.

Common eli Lonnie Lynn ja John Legend eli John Stephens voittivat heti Glory-kappaleen esityksen jälkeen Oscarin parhaan kappaleen kategoriassa. Kiitospuheessaan kaksikko muistutti mustien amerikkalaisten epätasa-arvoisesta asemasta.

– Kamppailu vapaudesta ja oikeudesta on käynnissä, Lynn ja Stephens huomauttivat.

– Mustia ihmisiä on Yhdysvalloissa nyt enemmän vangittuna nyt kuin heitä oli orjuudessa 1850-luvulla, kaksikko teroitti.

Kiitospuhe sai Dolby-teatterin yleisöltä uudet suosionosoitukset.

Kun tämän vuoden Oscar-ehdokkuudet julkistettiin tammikuussa, monet kommentoijat kiinnittivät huomiota siihen, että Selma sai parhaan elokuvan ehdokkuuden lisäksi ehdokkuuden vain parhaasta kappaleesta. Parhaan elokuvan kahdeksasta ehdokkaasta Selma on tänä vuonna ainoa elokuva, joka on naisen ohjaama.

Oscarit jaettiin Los Angelesissa tänä vuonna 87. kerran.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?