Fifty Shades of Grey viikonlopun katsotuin elokuva Finnkinon teattereissa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Fifty Shades of Grey viikonlopun katsotuin elokuva Finnkinon teattereissa

Alkuvuoden kohutuin elokuva Fifty Shades of Grey nousi viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi Finnkinon teattereissa. Kohuelokuva jäi kuitenkin kakkoseksi Risto Räppääjä -elokuvalle kaikkien Suomen teattereiden katsojamäärissä.

16.2.2015 11:11 | Päivitetty 16.2.2015 13:44

Perjantaina ensi-iltansa Suomessa saanut Fifty Shades of Grey -elokuva on ollut yksi alkuvuoden odotetuimpia ja kohutuimpia tapauksia valkokankaalla. Finnkinon mukaan elokuva keräsi lähes 53 000 katsojaa avausviikonloppuna ja oli viikonlopun katsotuin elokuva Finnkinon teattereissa.

– Finnkinon varausjärjestelmän tietojen perusteella elokuva kiinnosti etenkin naisia ja naisporukoita. Siitä siis on tulossa erityisesti naisten elokuva, Liisa Lehmusto Finnkinolta kommentoi.

Suomen kaikkien elokuvateattereiden viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi kiri kuitenkin Timo Koivusalon Risto Räppääjä ja Sevillan saituri. Niin ikään perjantaina ensi-iltansa saanut koko perheen elokuva veti kolmessa päivässä elokuvateattereihin 59 684 katsojaa.

Fifty Shades of Grey on lyönyt katsojaennätyksiä ympäri maailman. Se teki myös Finnkinon edustaman Universal Studion oman Suomen ennätyksen: studion kaikkien aikojen parhaimman avaustuloksen lipputuloissa Suomessa.

E.L. Jamesin huippusuosittuun eroottiseen romaanisarjaan perustuva elokuva aiheutti paljon kuhinaa etukäteen, sillä etenkin elokuvan seksikohtauksia odotettiin kieli pitkällä. Pelkästään Suomessa elokuvaan myytiin reilut 30 000 ennakkolippua avausviikonlopulle.

Kustantamo Otavan mukaan Fifty Shades of Grey -kirjoja on myyty Suomessa jo huimat 215 000 kappaletta, ja elokuvakannellinen pokkari nousi heti TOP 10 -pokkareiden joukkoon. Fifty Shades -trilogia on käännetty 51 kielelle ympäri maailmaa, ja maailmanlaajuisesti sitä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta. Kirjasarjasta on jo tullut yksi kaikkien aikojen parhaiten menestyneistä ja nopeimmin myyneistä kirjasarjoista koskaan.

Edit klo 12.30 Lehmuston kommenttia.

Edit 13.35 Täsmennys otsikkoon sekä lisäys Risto Räppääjästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?