TV & elokuvat

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Vauhti on ollut hurja - liian hurja. Risto Räppääjä -sarjan viides osa saa ensi-iltansa vain vuosi edellisen elokuvan jälkeen.
Hutilointi näkyy kiusallisen selkeästi.
Timo Koivusalon ohjaama Sevillan saituri on vieläkin latteampi lastenfilmi kuin sarjan neljäs elokuva Liukas Lennart (2014), joka jo sekin jäi kauas jälkeen Mari Rantasilan ohjaamien kolmen ensimmäisen seikkailun napakkuudesta.

Risto Räppääjän luojien Sinikka ja Tiina Nopolan itse rustaama tarina ei periaatteessa ole huono, vaikka se tuokin mieleen studiokauden suomifilmien naiivit opettavaiset lastenseikkailut.

Esko Roine esittää tuttuihin maneereihinsa turvautuen Espanjan Sevillassa asuvaa entistä oopperatähteä, joka on testamentissaan jättämässä koko omaisuutensa kaukaiselle sukulaiselleen Ristolle. Ensin saiturin on kuitenkin vakuututtava siitä, että punapäinen rummunpäristäjä on kelvollinen ottamaan perinnön vastaan.

Tarinan konnana häärää Tom Lindholmin häsläävästi esittämä palvelija, joka yrittää juonia perintöä itselleen. Heidän kartanonsa on ovelasti täynnä salaovia ja erikoisia soppia.

Käsikirjoituksen laatiminen on jäänyt kuitenkin kesken, mikä näkyy vuorosanojen jankkaamisena, juonen vetelehtimisenä, samankaltaisina toistuvina tapahtumina ja latteina musiikkinumeroina. Koivusalon oma kummitustalokappale on mukavan leikittelevä, mutta Esa Niemisen säveltämä muu repertuaari alittaa jopa keskivertoa heikomman euroviisutason.

Suuri lopputakaa-ajokin surkastuu hölmöksi puskiinhyppelyksi.

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

Ohjaus: Timo Koivusalo
Pääosissa: Samuel Shipway, Sanni Paatso, Esko Roine
Juoni: Kaukainen perijä harkitsee perintönsä jättämistä Ristolle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt