Viikonloppuna televisiossa: Iron Sky -natsikulttileffaan saatiin 20 minuuttia lisää! Timo Vuorensola: ”Rahat loppuivat kesken” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Viikonloppuna tv:ssä: Natsikulttileffaan saatiin 20 minuuttia lisää! ”Rahat loppuivat kesken”

Iron Sky on kulttiklassikoksi noussut tieteiskomedia natsien yrityksestä valloittaa maailma. Nyt siitä nähdään 20 minuuttia pidennetty ohjaajan versio (la TV2 klo 21.00).

Iron Sky on kulttiklassikoksi noussut tieteiskomedia natsien yrityksestä valloittaa maailma. Nyt siitä nähdään 20 minuuttia pidennetty ohjaajan versio (la TV2 klo 21.00).

Julkaistu: 10.1.2015 7:30

Iron Sky -tieteiskomediasta nähdään nyt ruudussa ohjaajan versio. Halutessaan sen voi katsoa live-kommenttiraidan kanssa.

Iron Sky -ilta, la 10.1. TV2 klo 21.00–23.40

Tieteiskomediasta Iron Sky (2012) nähdään lauantaina 20 minuuttia pidempi Director’s Cut eli ns. ”ohjaajan versio”.

Ohjaaja Timo Vuorensola, miten uusi versio eroaa alkuperäisestä elokuvasta?

– Kun teimme Iron Skyta, meiltä loppuivat aika ja rahat kesken. Jouduimme jättämään pois muutamia raakileeksi jääneitä kohtauksia. Kun elokuva menestyi, pystyimme viimeistelemään nämä kohtaukset ja leikkaamaan muutamia kohtia eri tavalla. Ohjaajan versio on syvempi, muhevampi ja siinä on enemmän läppää ja taistelukohtauksia.

Iron Sky -illalle on käytössä Twitterin aihetunniste #ironskyilta. TV2:n Iron Sky -illan erikoisuutena on myös suorana äänitettävä elokuvantekijöiden kommenttiraita, jonka voi valita tv:stä elokuvan vaihtoehtoiseksi ääneksi. Sen tehtävänä on taustoittaa elokuvan kohtauksia.

– Yritän myös kertoa leffan tekotarinaa ja rakentaa kommenteista kertomuksen, joka alkaa ja päättyy johonkin, Vuorensola sanoo.

Miten se eroaa dvd-levyn kommenttiraidasta?

– Sen nauhoitin elokuvan teatteriensi-illan aikaan, ja siinä oli sen aikainen perspektiivi. Ylen illassa pystyn antamaan elokuvasta pari vuotta kypsyneemmän näkökulman.

Millaisin silmin nykyään itse katsot ensimmäistä Iron Sky -elokuvaa?

– Olen huomannut, että elokuva syvenee ajan kanssa ja paranee itsellenikin joka katselukerralla. Elokuvaa tehdessä mielessä on aina jokin ajatus, eikä silloin välttämättä vielä edes tajua, mitä on tekemässä.

Timo Vuorensola tekee Iron Skylle jatkoa.

Timo Vuorensola tekee Iron Skylle jatkoa.

”Joitakin hölmöjä suuntia välttäisin”

Nyt kokeneempana Vuorensola osaisi vähän paremmin huomata asiat, jotka eivät ikinä tule päätymään valmiiseen elokuvaan.

– Nyt osaisin ehkä välttää joitakin virheitä ja hölmöjä suuntia, jotka eivät lopulta tuottaneet tulosta. Joskus johonkin asiaan panostaa tunteja, päiviä tai viikkoja ja sitten joutuu toteamaan, että koko työ on heitettävä romukoppaan.

Missä vaiheessa on jatko-osan Iron Sky: The Coming Race tekeminen?

– Tällä hetkellä käynnissä on hyviä keskusteluja näyttelijöiden kanssa. Myös rahoitus on valmistumassa joukkorahoituskampanjalla. Kesällä asioiden pitäisi olla niin selvät, että päästään kuvaamaan. Käsikirjoitukseen kaikki ovat saakelin tyytyväisiä.

Kuvituskuva