TV & elokuvat

Rehellistä kuraa? Lue IS:n arvio elokuvasta Nightmare 2 - painajainen jatkuu

Julkaistu:

Suosio antaa erivapauksia tehdä vaikka rehellistä kuraa. MTV3:n draamasaippuasarjan Salatut elämät hahmoja kierrättävä Nightmare 2 - painajainen jatkuu on täysin amatöörimäinen jännärikyhäelmä, joka pistää halvalla sekä yleisöä että sarjan nykyisiä ja entisiä kasvoja.
Kaksi vuotta sitten valmistunutta edeltäjäänsäkin surkeampi tekele syöttää nuorille näyttelijöille kompuroivia vuorosanoja, jotka yhdessä saippuanohuen henkilökuvauksen kanssa saavat heidät näyttämään kesäteatterilavan varavahvistuksilta.

Tapahtumapaikkana on samassa hengessä lomamökkisaari, jonne Peppi (Sara Parikka), Oona (Sara Lohiniva) ja Miro (Patrik Norodavkin) kavereineen saapuvat viettämään kesäistä viikonloppua.

Teemu Salosen ja Tiina Tanskasen rustaama käsikirjoitus pyörittelee tähtiä puskissa, ihmisulosteessa, kylpypaljussa ja lomamökin sängyssä, mutta ontuva tarina ei Marko Äijön ohjaamana muutu säntäilyä, säikyttelyä ja sekoilua kummemmaksi.

Jatko-osassa on suosiolla unohdettu jopa ensimmäisen elokuvan muottina ollut amerikkalaisten teinikauhufilmien kaava. Tilalla on ympäripyöreämpi viritelmä oudosta vainoojasta: alkeellinen arvuuttelujuoni saattaa Pepin tielle huppupäisen hiipparin, joka näyttää kantavan vanhoja kaunoja.

Jos tekijöillä on ollut Nightmare 2:a tehdessä pilke silmäkulmassa, kuten ohjaaja Äijö on elokuvan etukäteishaastatteluissa korostanut, se ei välity mistään muusta kuin sivuosan koomisesta sankariparista.

Elokuvan monista dramaturgisista kömmähdyksistä silmiinpistävin on se, että Pepin sijaan elokuvan hersyvimmät asiat tapahtuvat Hemmo Karjan ja Emil Hallbergin esittämille Jannelle ja Talelle. Vihjailun asteelle jäävä ryhmäseksikohtaus ja pitkä räpiköiminen ulkohuussin ulosteissa tosin jäävät muun tarinan kannalta täysin merkityksettömiksi täkyiksi.

Tekninen toteutus on yllätyksetöntä tv-tasoa. Entistä latteammaksi elokuvan ilmeen tekee se, että kirkkainakin päivinä kuvatut otokset on värisävytetty harmaiksi kuin pilvinen taivas - tai harmaakaihi.


Katso elokuvan traileri:

Nightmare 2 - painajainen jatkuu

Ohjaaja: Marko Äijö

Pääosissa: Sara Parikka, Sara Lohiniva, Jasmin Voutilainen

Juoni: Peppi ja ystävät joutuvat lomamökkisaarella oudon hiipparin säikyttelemiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt