Oikeussali kuroo sukupolvien kuilua - lue IS:n arvio elokuvasta The Judge

Julkaistu:

Iäkkään isän ja aikuisen pojan katkenneita välejä sovittelevaa draamaelokuvaa The Judge tekisi mieli tervehtiä ilolla.
Nyky-Hollywoodissa on varsin harvinaista, että aikuisyleisölle suunnattu konstailematon tarina on voitu toteuttaa keskisuurena studioelokuvana eikä indie-halpiksena. Harmittavaa kuitenkin on, että ohjaaja
David Dobkinin, Nick Schenkin ja Bill Dubuquen laatima juoni etenee raskaasti, jo kerrottua moneen kertaan alleviivaten.

The Judgen perhekeskeisissä käänteissä olisi ollut aineksia hienovaraisempaankin tulkintaan. Tuottaja ja näyttelijä
Robert Downey Jr. on valinnut itselleen sopivan pääroolin kyynisenä ja itsekeskeisenä puolustusasianajajana Hank Palmerina, jonka erikoisalana on lain porsaanreikien etsiminen.

Kun hänen iäkästä isäänsä, pikkupaikkakunnan kunnioitettua tuomaria, epäillään miehen päälle ajamisesta ja taposta, nuorempi Palmer ottaa asiakseen isänsä puolustamisen, vaikka keskinäinen kyräily tekee työstä vaikeaa.

Sukupolvien välille syntyneen kuilun kurominen tapahtuu siis oikeussalissa, jossa uhkaava murhatuomio velvoittaa tuppisuutkin puhumaan tunteistaan. Aikoinaan henkselit paukkuen kotikylästään lähtenyt lakimies joutuu sen lisäksi sovittelemaan tilejään myös entisen heilansa kanssa.

Katso elokuvan traileri:Kasvutarina kuitenkin yskähtelee, eikä Hankin jälkeenjääneen veljen hahmo tee käsikirjoituksen selittelevistä kohtauksista yhtään sujuvampia.

Robert Duvall tuo vanhan tuomari-isän rooliin arvokkuutta, vaikka hänen tulkintansa muistivaikeuksista kärsivänä iäkkäänä jääränä on muuten aika yksioikoinen.

The Judge

Ohjaaja: David Dobkin
Pääosissa: Robert Downey, Jr., Robert Duvall, Vincent D'Onofrio
Juoni: Kyyninen asianajaja liennyttää välejä isäänsä puolustamalla tätä murhaoikeudenkäynnissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt