Tosielämän Wolf of Wall Street on ketku ukko - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tosielämän Wolf of Wall Street on ketku ukko

Business Insider paljastaa, että entinen pörssimeklari Jordan Belfort on uhreilleen edelleen velkaa 99 miljoonaa dollaria.

7.11.2014 12:28

Amerikkalainen ex-pörssimeklari Jordan Belfort, 52, tuomittiin vuonna 2003 arvopaperipetoksista ja rahanpesusta 22 kuukauden vankeuteen. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan uhreilleen 110 miljoonaa dollaria korvauksia.

Belfortista tuli maailmankuulu, kun Oscar-palkittu elokuvaohjaaja Martin Scorsese ohjasi Belfortin samannimiset muistelmat elokuvaksi Wolf of Wall Street (2013). Elokuvassa Belfortia esittää Leonardo DiCaprio.

Niille, jotka eivät ole elokuvaa nähneet, kerrottakoon että elokuva on irstailun ja huumeidentäyteinen odysseia – kieron pörssimeklarin nousu ja tuho. Kuvaavaa lienee, että elokuva teki omanlaisensa ennätyksen v-sanan käytössä. Imdb:n mukaan elokuvassa kuullaan v-sana kaikkine variaatioineen yhteensä 569 kertaa.

Leonardo DiCaprio The Wolf of Wall Streetinä.­

"Isäni vihasi myyntimiehiä"

Oli miten oli, tätä nykyä tosielämän Jordan Belfort tienaa järjestämällä ja puhumalla erilaisissa myyntikoulutuksissa.

Business Insiderin mukaan eräälle näistä luennoista pääsi 89 dollarilla – Grouponin alennuksella tosin. Koulutus on iskulauseita yksi toisensa perään. Kuten:

- Isäni vihasi myyntimiehiä. Hänen mielestään myyjä oli yhtä kuin limalla täytetty ämpäri, kertoo Belfort Business Insiderin mukaan.

- Mutta totuus on: myyminen on yhtä kuin koko elämäsi. Joko myyt tai epäonnistut.

Korviaan myöten veloissa

Myyntikoulutuksistaan ja elokuvarahoistaan huolimatta Belfort on edelleen korviaan myöten veloissa.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan Belfort on maksanut 110 miljoonan dollarin velastaan hieman yli 11 miljoonaa dollaria ja hän on tätä nykyä sitä mieltä, ettei hänen ole pakko maksaa loppusummaa.

Belfort tienasi elokuvaoikeuksilla liki miljoona dollaria vuonna 2011. Hollywood reporterin mukaan Belfort lyhensi kyseisenä vuonna velkaansa vain 21 000 dollarilla.

Belfortin nykyistä varallisuutta ei tiedä kukaan, sillä hän on hillonnut osan varoistaan australialaiseen yhtiöön, johon ei Yhdysvalloissa päästä käsiksi.

"Keksi lempinimen kirjaansa varten"

Syyttäjä Joel M. Cohen kertoo Business Insiderissa, että Belfort melkoisen ketku ukko, jonka ”totuus” on lähinnä suuntaa antava.

Cohenin mukaan Belfort keksi itse jopa lempinimensä Wolf of Wall Street (Wall Streetin susi).

Belfortista kertovassa elokuvassa lempinimi annetaan alunperin herjaavassa sanomalehtiartikkelissa, jonka jälkeen Belfortin työntekijät alkavat kutsua häntä tuttavallisesti ”Wolfieksi”.

Mutta Cohen sanoo:

- Todellisuudessa hän itse keksi lempinimen kirjaansa varten. Niiden kuukausien aikana, jotka käytin hänen kuulustelemiseensa ja hänen yhtiönsä tutkimiseen, kukaan ei kutsunut häntä sillä lempinimellä kertaakaan.

Wolf of Wall Street –elokuva tuotti 390 miljoonaa dollaria ja sai viisi Oscar-ehdokkuutta.

Oikea Jordan Belfort tekee elokuvassa pienen cameo-roolin, kun hän kuuluttaa elokuvan loppukohtauksessa sisään itseään esittävän Leonardo DiCaprion (Loppukohtaus YouTubessa).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?