Myrskyn silmässä, Steven Quale, Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Myrskyn silmässä - lue IS:n arvio elokuvasta

Repivät kuvat tuhoisasta pyörremyrskystä eivät vielä takaa jännitystä, jos ihmiset ja tarina niiden ympärillä ovat yhtä latteita kuin Myrskyn silmässä -katastrofielokuvassa.

Richard Armitage myrskytuhojen keskellä.­

26.9.2014 9:44

Steven Qualen ohjaama elokuva toistaa luonnononnettomuuksista kertovien elokuvien iänikuisia kuvioita esittelemällä useampia perhe-, työ- ja kaveriporukoita, jotka turhan sopivasti jäävät vuorotellen pinteeseen tornadon edetessä ja voimistuessa.

Päähuomion saa pyörremyrskyistä dokumenttia tekevä eripurainen tv-ryhmä, joilta periytyy myös elokuvan mukadokumentaarinen tyyli, ikään kuin kaikki valkokankaalla nähtävä olisi heidän ja muiden päähenkilöiden kuvaamaa. Epäjohdonmukaisesti käytetty kikka epäonnistuu ja vetää huomion täysin toisarvoisiin kuvaustemppuihin.

Tornadokohtaukset ovat näyttäviä ja osoittavat komeasti erikoistehostevelhojen saumattomat taidot luoda melua tyhjästä. Se ei kuitenkaan merkitse mitään, kun tarina niiden ympärillä pyörittelee pelkkiä tekosyitä.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?