The Equalizer - oikeuden puolustaja, Antoine Fuqua, Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Lue IS:n arvio elokuvasta The Equalizer - oikeuden puolustaja

Teddy (Marton Csokas) ja McCall (Denzel Washington) keskustelevat bisneksistään.

Julkaistu: 26.9.2014 9:28

Kylmä sota palaa valkokankaalle jäätävämpänä kuin kertaakaan tällä vuosituhannella. Antoine Fuquan ohjaama The Equalizer - oikeuden puolustaja on toimintaleffaksi puettu sivallus päin Venäjän kasvoja. Se on jännäri, jossa kaikki paha tulee Venäjältä ja kaikki hyvä Yhdysvalloista.

Elokuvan sankari on Denzel Washingtonin esittämä McCall, joka päältä katsoen on tuiki tavallinen rautakaupan työntekijä. Mutta hänellä on salattu menneisyys ja tappavia taitoja, jotka tulevat tarpeeseen, kun hän päättää auttaa venäläisten parittajien pahoinpitelemää prostituoitua (Chloë Grace Moretz).

Kuka oikein olet, kysyvät pahantekijät McCallilta pitkin elokuvaa kuin kertosäkeenä. Kunnollista vastausta elokuva ei kysymykseen anna. Eikä tarvitsekaan.

Yli-inhimillisiä urotekoja oikeuden puolesta kylmän viileästi suorittava McCall on yksinkertaisesti Yhdysvaltojen symboli. Hän on Captain AmericaBarak Obaman aikaudelle, musta supersankari ilman trikoita.

Antoine Fuqua on pätevä toimintakohtausten ohjaaja. Washington on yhtä vakuuttava taviksena kuin tehotappajana. Elokuvan yksioikoiselle ja totisuudessaan turruttavalle tarinalle he eivät kuitenkaan mahda mitään.

En tiedä, käynnistääkö Fuquan leffa uuden kylmän sodan aikakauden valkokankaalla. Mutta yhden asian tiedän. Kun seuraavan kerran asioin rautakaupassa, katson sen työntekijöitä ihan uusin silmin.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?