TV & elokuvat

Lue IS:n arvio elokuvasta Maleficent - Pahatar

Julkaistu:

Disney-yhtiön uutuus kertoo uusiksi Walt Disneyn animaatioklassikko Prinsessa Ruususen (1959) tarinan. Maleficent - Pahatar lähestyy aihetta Angelina Jolien esittämän nimihenkilönsä näkökulmasta. Samalla se myllää sadun muutkin elementit uuteen uskoon.
Tällä kertaa Pahatar ei ole paha, kuningas ei ole hyvä eikä prinssin suudelma herätä prinsessaa unestaan. Maleficent - Pahatar ei kuitenkaan ole Shrek-tyyppinen parodia, vaan umpitotinen ja mahtaileva seikkailufantasia, jonka ahdistavimmat jaksot eivät sovi perheen pienimmille.

Maleficent - Pahatar tekee nimihenkilölleen sen, minkä Star Wars -sarjan jälkimmäinen trilogia teki Darth Vaderille. Se selittää, miksi ja miten Pahattaresta tuli nimensä veroinen.

Lupaavat ideat latistuvat lepsun käsikirjoituksen kompromisseihin ja psykologisesti alkeelliseen henkilökuvaukseen. Erityisen epäonnistunut hahmo on Elle Fanningin esittämä prinsessa Aurora, joka viattoman kaunottaren sijaan näyttäytyy kikattavana typeryksenä.

Rasittavia ovat myös keskenään torailevat keijukaiset (Imelda Staunton, Juno Temple, Lesley Manville). Jolie on ulkoisesti upea Pahatar, mutta hänenkin tulkintansa jää nukkemaisen elottomaksi.

Katso elokuvan traileri:

Maleficent - Pahatar

Ohjaaja: Robert Stromberg

Pääosissa: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley

Juoni: Prinsessa Ruususen tarina kerrotaan Pahattaren näkökulmasta.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt