Tulivuorifilmistä puuttuu tulikivenkatku - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tulivuorifilmistä puuttuu tulikivenkatku

Tuhkapilvet ja kuuma laava vyöryvät Pompejin kaupungin ylle Paul W. S. Andersonin ohjaaman katastrofielokuvan lopussa tutulla kaavalla - sankareiden ja konnien sandaaleja nuollen.

Pompeji-katastrofielokuvassa kauhua Milolle (Kit Harrington) ja Cassialle (Emily Browning) tuottaa Vesuviuksen purkautuminen.­

2.5.2014 14:04

Pompejin tuhokuvista puuttuu silti räiskyvä tulikivenkatku.

Vesuviuksen vuoden 79 kuuluisaa purkautumista elokuva pohjustaa tapahtuma-aikaan ja lajityyppiin sopivasti sekä kaupunkipoliittisilla juonitteluilla että romanssilla.

Game of Thrones -sarjasta tuttu Kit Harrington näyttelee orjaksi kaapattua ja gladiaattoriksi Pompejin kaupunkiin pakotettua salskeaa sankaria, joka rakastuu ohi yhteiskuntaluokkansa ylimyksen tyttäreen.

Samaa naista tavoittelee tietenkin myös kaupunkiin saapunut roomalainen mahtimies.

Resident Evil -kauhutoimintasarjan kokeneena ohjaajana Anderson on parhaimmillaan elokuvan moninaisia gladiaattoritaisteluita kuljettaessaan. Monet kuva- ja tarinaideat näyttävät kuitenkin olevan peräisin kuuluisammista teoksista: asetelmassa on kaikuja niin Gladiaattorista (2000) kuin Titanicistakin (1997), mutta tulos ei yllä kummankaan näyttävyyteen.

Jälki on lopputöitä myöten keskinkertaista. Lepattavia liekkejä sisältävistä monista pimeistä yökuvista on heikkolaatuisen kolmiulotteisen muuntoprosessin jälkeen tullut ikävän tuhruisia. Pompeji kannattaa katsoa perinteisenä kaksiulotteisena versiona.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?