Russell Crowe: "Nooan rooli on vaikein näyttelemäni rooli" - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Russell Crowe: "Nooan rooli on vaikein näyttelemäni rooli"

Oscar-voittaja Russell Crowe nähdään valkokankaalla seuraavaksi Noah-elokuvassa. Crowe paljastaa, että oli alussa vastahakoinen hyväksymään hänelle tarjotun roolin.

29.3.2014 10:30

Darren Aronofskyn ohjaama epookkielokuva Noah maksoi yli 130 miljoonaa dollaria. Elokuva on kielletty muun muassa islamistisissa maissa.

Tiskaajaa, homoa, gladiaattoria, nyrkkeilijää, matikkaneroa ja Robin Hoodia näytellyt Russell Crowe ei välitä muiden mielipiteistä, eikä siis kommentoi elokuvansa boikotointia.

Kun Moskovassa järjestettiin lehdistötapaaminen, Crowe huomautti kunnioittavansa Raamattuun pohjautuvaa tarinaa.

- Se oli vaikein näyttelemäni rooli - myös fyysisesti. Nooan näytteleminen oli huikea kokemus. Tarina on mielestäni kunnioittava ja se antaa uskoa niillekin, jotka eivät ole uskoaan löytäneet, hän sanoi.

- Noah on elokuva rohkeudesta ja toivosta sekä siitä, mitä ihminen uhraa paremman maailman ja perheensä puolesta, Crowe laukoo.

Hänen mielestään tarinassa on monia kohtia, joihin ihmisten tulisi kiinnitää huomiota - ei vain eläinten pelastamiseen vedenpaisumukselta.

Oscar-voittaja Russell Crowen suoritusta Nooana on ehditty jo maailmalla ylistää.­

- Nooa ei pitänyt huolta vain eläimistä vaan kaikista. Noah on tarina, jonka aikana kannattaa odottaa odottamatonta. Katsojat tulevat yllättymään, sillä he näkevät, millaista oli oikeasti olla Nooan asemassa, Crowe maalaili.

- Nooa oli tavallinen mies, joka ymmärsi tehtävänsä tärkeyden. Hänen tulee itse pystyä päättämään, mitä tehdä. Loppujen lopuksi hän ajattelee, että saatu tehtävä on pahin, minkä Luoja voi hänelle antaa. Hän kuitenkin tekee kaikkensa, että pystyy viemään työn loppuun.

- Ei tämä elokuva ole sellainen kuin pyhäkoulussa kerrotaan. Oikeastaan olinkin alussa jopa vastahakoinen hyväksymään tämän työtarjouksen.

Crowe velmuilee sille, että tekijät halusivat juuri hänet rooliin.

- Minut valittiin, koska pystyn hoitamaan homman, rakentamaan arkin ja pelastamaan eläimet sekä ihmiset, hän heittää.

Crowen lisäksi valkokankaalla nähdään Oscarilla palkitut Jennifer Connelly (Naameh-vaimo) ja Anthony Hopkins (Metusalah-isoisä), sekä Harry Potter -elokuvien Hermione, Emma Watson.

- Emme olleet juuri tavanneet Jenniferin kanssa sitten Kaunis mieli -elokuvan, mutta löysimme heti intensiteetin, jota tarvitaan vaimon ja aviomiehen välillä.

Elokuvan päätähdet Russell Crowe ja Jennifer Connelly, sekä ohjaaja Darren Aronofsky osallistuivat elokuvan ensi-iltaan New Yorkissa 26.3.­

Ohjaaja Aronofsky on puolestaan sanonut, että Crowe oli hänen ensimmäinen valintansa Nooaksi.

- Russell tuo hahmoon inhimillisyyttä ja voimaa. Hän on Jumalan valitsema, mutta ei silti täydellinen. Noah Suomen-ensi-illassa 4.4.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?