American Hustle, David O. Russell, Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

American Hustle - lue IS:n arvostelu elokuvasta

Pikkuhuijareista kertova rikoskomedia American Hustle oli ehdolla peräti kymmenen Oscarin voittajaksi, mutta jäi lopulta ilman yhtään palkintoa. Tulos ei ole niin yllättävä kuin miltä se kuulostaa. David O. Russellin ohjaamassa leffassa on paljon ansioita, mutta sen perusta on heikko.

Amy Adams ja Christian Bale tekevät kelpo roolit pikkuhuijareina.­

7.3.2014 10:10

Väljästi 1970-luvun tositapahtumiin pohjautuvassa elokuvassa Christian Bale ja Amy Adams esittävät yhteen lyöttäytyviä pikkuhuijareita ja Jennifer Lawrence edellisen vaimoa. Bradley Cooper on huijariparin nalkkiin saava FBI:n agentti, joka haluaa näiden avulla käräyttää New Jerseyn korruptoituneen kuvernöörin (Jeremy Renner).

Elokuvan päähenkilöt ovat liioiteltuja karikatyyrejä, mutta loistavien näyttelijöiden ansiosta heihin uskoo. Rajusti lihottanut Bale ja paljastavilla asuillaan katseet vangitseva Adams ovat huijariparina kerrassaan mainioita. Bradley Cooper jää turhamaisena FBI-agenttina heidän varjoonsa, vaikka hyvin roolinsa tekeekin. Jennifer Lawrence säkenöi huijarimiestään kontrolloivana vaimona.

Elokuvan kerronta on ripeätä ja pippurinen dialogi herkullisen värikästä. Näyttävän paketin viimeistelevät nautittavalla tavalla mauton puvustus, lavastus ja maskeeraus.

Mikä American Hustlessa sitten kiikastaa? Lyhyesti sanottuna käsikirjoitus. Sen villejä äkkikäännöksiä tekevä tarina on kieltämättä kekseliäs, mutta siltä puuttuu uskottava pohja.

Elokuvan huijaukset jäävät yksityiskohdiltaan liian hämäriksi ja etenevät liian vaivattomasti. Sen värikkäät ja upeasti näytellyt henkilöt ovat kuin taitoluistelijoita heikoilla jäillä. Näyttävätkään piruetit eivät pelasta, jos jää pettää alta.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?