Jack Ryan: Shadow Recruit, Kenneth Branagh, Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley, Kenneth Branagh, IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Lue IS:n arvio elokuvasta Jack Ryan: Shadow Recruit

Edesmenneen menestyskirjailija Tom Clancyn romaaneissa seikkaileva CIA:n analyytikko Jack Ryan palaa valkokankaalle Chris Pinen hahmossa. Aiemmin häntä ovat esittäneet Alec Baldwin, Harrison Ford ja Ben Affleck.

24.1.2014 10:07 | Päivitetty 24.1.2014 10:42

Jack Ryan: Shadow Recruit lainaa Clancylta vain päähenkilön nimen ja ammatin. Elokuvan tarina on alkuperäinen ja tapahtuu nykyajassa.

Elokuvassa Ryan on Afganistanissa haavoittunut merijalkaväen ex-sotilas ja Wall Streetillä laillisuusvalvojana työskentelevä taloustieteilijä. Siinä sivussa hän toimii myös CIA:n analyytikkona.

Matkustaessaan Moskovaan tutkimaan hämäriltä vaikuttavia sijoituksia Ryan joutuu keskelle vaarallista vakoilupeliä, jossa on panoksena paitsi hänen henkensä myös koko "vapaan maailman" tulevaisuus - kuten asia kylmän sodan vuosina olisi ilmaistu. Kylmän sodan tuulet puhaltavatkin uudessa Ryan-leffassa yhtä hyytävinä kuin varhaisissa Bond-leffoissa konsanaan.

Uuden Ryan-leffan on ohjannut Shakespeare-sovituksilla maineensa luonut britti Kenneth Branagh, joka myös esittää pääkonnan virkaa toimittavaa oligarkkia. Hänen roolityönsä on yhtä ohut, kliseinen ja ammattimaisen sujuva kuin koko elokuva.

Kevin Costner esittää Ryanin vanhempaa agenttikollegaa ja Keira Knightley tyttöystävää. Jälkimmäisen tehtävänä on luonnollisesti joutua pulaan ja tarjota sankarille jotain konkreettisempaa pelastettavaa kuin vapaan maailman tulevaisuus.

Katso elokuvan traileri:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?