TV & elokuvat

Suomalaisille Oscar-ehdokkuus!

Julkaistu: , Päivitetty:

Oscar-ehdokkuudet
Selma Vilhunen ja Kirsikka Saari ovat saaneet Oscar-ehdokkuuden lyhytelokuvastaan, komediasta Pitääkö mun kaikki hoitaa?
Selma Vilhusen ja Kirsikka Saaren elokuva on ehdokkaana parhaan lyhytelokuvan kategoriassa.

Elokuva kertoo lapsiperheen pommiin nukutusta aamusta ja kiireestä valmistautua juhliin.Samassa kategoriassa ovat ehdokkaina myös espanjalainen lyhytelokuva Aquel No Era Yo (That Wasn’t Me), ranskalainen Avant Que De Tout Perdre (Just Before Losing Everything), tanskalainen Helium sekä brittiläinen The Voorman Problem.

Oscar-palkinnot jaetaan 86. kerran Los Angelesissa sunnuntai-iltana 2. maaliskuuta eli Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aiemmin Oscar-ehdokkuuden on ainoana suomalaisena saanut vain Aki Kaurismäki, jonka elokuva Mies vailla menneisyyttä (2002) oli ehdokkaana parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa vuonna 2003, mutta jäi ilman palkintoa.

Suomalaisista Oscar-lavalla on nähty Jörn Donner, joka kävi vuonna 1984 tuottajan ominaisuudessa noutamassa Oscar-palkinnon ohjaaja Ingmar Bergmanin puolesta. Bergmanin Fanny ja Alexander (1982) voitti neljä Oscaria muun muassa parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa. Donner ei kuitenkaan ollut saanut elokuvasta Oscar-ehdokkuutta.

Päivitetty 16.1.2014 klo 16.17 ja 17.10: Lisätty Jörn Donnerin noutama Oscar-palkinto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt