TV & elokuvat

The Wolf of Wall Street - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

The Wolf of Wall Street on Martin Scorsesen hauskin, hävyttömin ja hillittömin elokuva. Sen pääosassa Leonardo DiCaprio tekee uransa rohkeimman, rennoimman ja luultavasti rikkaimman roolityön.
Kolmetuntinen The Wolf of Wall Street pohjautuu pörssivälittäjänä monimiljonääriksi 1990-luvulla nousseen ja viimein väärinkäytöksistä vankilaan tuomitun Jordan Belfortin muistelmiin. Belfortin kautta elokuva maalaa rankasti satiirisen ja ylettömyydessään pökerryttävän kuvan kapitalismin ruokkimasta ahneudesta räikeimmillään.

DiCaprion esittämä Jordan on kuin pidäkkeettömän kapitalismin ruumiillistuma. Hänen ainoa päämääränsä on rikastua mahdollisimman nopeasti ja paljon. Rahojaan ja valtaansa hän käyttää sumeilematta oman nautinnonhalunsa tyydyttämiseen. Huumeet ja prostituoidut ovat yhtä olennainen osa hänen maailmaansa kuin ylelliset asut, autot ja asunnot.

Scorsesen elokuva on yhtä hillitön kuin päähenkilönsä. Kolmetuntisessa bakkanaalissa ei ole yhtään tylsää tai pysähtynyttä hetkeä. Tarinankerronnan kannalta tarpeettomia jaksoja siinä sen sijaan on useita. Ilmeisin esimerkki on arviolta 15 minuuttia kestävä jakso Belfortin yhdestä ainoasta huumekokeilusta. Toisaalta jakso lienee hervottomuudessaan koko elokuvan hauskin.

Vakavana draamana The Wolf of Wall Street olisi luultavasti uuvuttava. Sen sijaan moralisointia kaihtavana ja ylettömyyksiin antautuvana elämysmatkana se ei ainoastaan viihdytä, vaan tarjoaa lopulta myös puhdistavan kokemuksen.

Elokuvan erinomaisista sivurooleista ansaitsevat erityismaininnan
Matthew McConaughey Belfortin ensimmäisenä opettajana Wall Streetin viidakossa sekä tyrmäävän kaunis Margot Robbie Belfortin toisena vaimona. Tämän roolityön jälkeen Robbie nousee takuuvarmasti Hollywoodin kysytyimpien naistähtien joukkoon.


Katso elokuvan traileri:

The Wolf of Wall Street

Ohjaaja: Martin Scorsese

Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Johah Hill, Margot Robbie

Juoni: Häikäilemättömän pörssivälittäjän nousu ja tuho.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt