TV & elokuvat

Ajomies - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Välitilan kaltaiseen umpikujaan joutuminen ja vahva sijoiltaan olemisen tunne hallitsevat Ajomiestä, muodoltaan pientä mutta oivalluksiltaan vilpitöntä draamaa, joka elää päähenkilöidensä vioista, toiveista ja itsepetoksesta.
Se kertoo raviradan hevosten lähetysauton kuljettajasta, jonka elämä on näennäisesti menossa eteenpäin, kun hän kesähelteillä valmistautuu muuttamaan vaimonsa kanssa tämän työn perässä toiseen kaupunkiin.

Vanhasta irrottautumisen sijaan Antti tarrautuu kuitenkin entistä tiukemmin omaan elinympäristöönsä, johon kuuluu myös syrjähyppy rempseän kollegan kanssa. J-P Passin ja Jarkko T. Laineen yhdessä kirjoittama ja ensimmäisenä pitkänä näytelmäelokuvanaan ohjaama Ajomies antaa vähitellen vihjeitä kahden vaiheilla olevan miehen käytöksen taustoista.

Esikoisohjaukset ovat harvoin näin vakuuttavia, mikä johtunee tekijöiden muusta kokemuksesta. Sekä Passi että Laine ovat suomalaisen elokuvan arvostettuja kuvaajia, ja Passi oli lisäksi toisena ohjaajana viime vuoden dokumenttimenestyksessä Kovasikajuttu.

Samu Heikkilän leikkaamana kohtauksiin mennään sisään vasta silloin, kun on pakko, ja niistä poistutaan eteenpäin heti, kun se on mahdollista. Silti elokuvaan on jätetty aikaa ajatustauoille ja tuntemuksille, joita Antti pyörittelee päässään.

Matti Laine näyttelee Anttia puutteineen rehellisesti. Elina Ylisuvanto ja
Veera Degerholm esittävät viehättävästi hänen suuria rakkauksiaan.

Ajomies

Ohjaus: J-P Passi ja Jarkko T. Laine

Pääosissa:
Matti Laine, Elina Ylisuvanto, Veera Degerholm

Juoni:
Raviradan ratamestari yrittää lopettaa salasuhdetta huonolla menestyksellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt