TV & elokuvat

Nälkäpeli - vihan liekit: Lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Väkivaltaviihteen ja Big Brotherin kaltaisten tosi-tv:n tirkistelyohjelmien satiiri ei ole ollut aikoihin yhtä ilotonta ja sysimustaa kuin Suzanne Collinsin nuortenkirjoihin perustuvan Nälkäpeli-sarjan raadollisissa ja paikoin hämmentävissä toimintaseikkailuissa.
Aiempaa syvemmälle tarinan fasistisen valtakoneiston synkkään kitaan kurkistava jatko-osa Vihan liekit pelaa rakennettaan myöten samoilla säännöillä kuin puolentoista vuoden takainen ensimmäinen elokuva.

Taustoittavaa alkua seuraa jälleen tappamiseen yllyttävä selviytymiskamppailu, johon elokuvassa kytketään sen kritisoimiseksi sekä hurmoksellisia että karmeita piirteitä.

Toistosta huolimatta Francis Lawrencen ohjaama toinen osa on edeltäjäänsä nähden sujuvampaa tekoa. Jennifer Lawrencen näyttelemän Katnissin moraalisesta ristiriidasta tulee käsinkosketeltavampaa, kun gladiaattoriksi pakotettu teinityttö joutuu omien arvojensa ja tahtonsa vastaisesti poseeraamaan kansalaisiaan alistavan valtiomahdin mannekiinina.Katso elokuvan traileri:Vihan liekkien alkupuoli koostuu käytännössä sarjasta kohtauksia, joissa julkkikseksi kohonneesta Katnissista alkaa pienten niskuroivien eleiden kautta muodostua myös osavaltion hajanaisia alueita yhdistävän orastavan kapinan symboli.

Tilanteiden muuntelun ansiosta jatko-osa etenee kohtuullisen virkeästi, vaikka juonen huipentava kuolemanpeli ei saakaan yhtä väkeviä sävyjä kuin ensimmäisessä elokuvassa.

Sisukasta ja surumielistä Katnissia näyttelevä Jennifer Lawrence on yhä elokuvan selkäranka ja sielu. Tukea hän saa erityisesti muutamista uusista kilpakumppaneistaan: Jena Malone esittää sähäkästi manipuloivaa naisvastustajaa, ja Bond-elokuvien Felix Leiterina tutuksi tullut Jeffrey Wright hurmaa itsevarman älykön roolissa.

Nälkäpeli - vihan liekit

Ohjaaja: Francis Lawrence
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson
Juoni: Nälkäpelistä selviytynyt Katniss pakotetaan fasistisen valtion mainostytöksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt