2 GUNS, Baltasar Kormákur, Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, IS:n arvio - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

2 GUNS - lue IS:n arvio elokuvasta

Mitä voi odottaa Hollywood-leffalta, jonka nimi on 2 Guns? Napakkaa toimintaa, letkeätä huumoria ja kevyttä jännitystä kenties. Niitä kaikkia onkin tarjolla täyslaidallinen. Mutta persoonallisuutta, tuoreita ideoita tai pintaviihteen ylittäviä arvoja tästä paketista on turha etsiä.

Denzel Washington ja Mark Wahlberg tarttuvat aseisiin.­

27.9.2013 10:26

Denzel Washington ja Mark Wahlberg esittävät meksikolaiseen huumekartelliin soluttautuvia agentteja, jotka toimivat yhdessä autuaan tietämättöminä toistensa agenttitaustasta. Vasta jouduttuaan sekä gangstereiden että omien tukijoukkojensa jahtaamaksi omapäinen parivaljakko löytää yhteisen sävelen.

Päättömän tarinansa 2 Guns kertoo virtaviivaisesti ja turhia ajatustaukoja katsojalle suomatta. Eripuraiset kyttäkaksikot ovat olleet Hollywood-actionin vakiokamaa viimeistään siitä saakka, kun Mel Gibson ja Danny Glover kohtasivat ensimmäisessä Tappava ase -leffassa neljännesvuosisata sitten. Lajityypin kaavoja 2 Guns ei edes yritä uudistaa. Mutta hyvin öljyttynä vanhakin kone kulkee tymäkästi.

Ainoa yllättävä asia 2 Gunsissa on sen ohjaaja. Islantilainen Baltasar Kormákur on toki ohjannut jännäreitä ennenkin, mutta Hollywoodin kultamaille päästyään hän on karistanut paletistaan pohjoismaisuuden rippeetkin. Myöhemmin syksyllä saa ensi-iltansa hänen Islannissa ohjaamansa haaksirikkodraama Syvyys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?