TV & elokuvat

The Heat - lue IS:n arvio elokuvasta

Julkaistu:

Ensin hyvät uutiset: vaikka Sandra Bullock on kaikkea muuta kuin uskottava FBI-agentti, hän pärjää poliisikomedian The Heat tiukkapipoisena lainvartijana paremmin kuin vuosikymmen sitten komedioiden Miss Kovis (2000) ja Miss FBI: aseistettu ja ihana (2005) hövelinä peiteagenttina.
Bullockissa on komediennenä luontaista kireyttä, jonka ohjaaja
Paul Feig on valjastanut touhukkuuden ohella yhdeksi The Heatin keskeisistä vitseistä. Vastapainon Bullockille tuo rempseä Melissa McCarthy, jonka roolissa on etäisiä kaikuja hänen Morsiusneidot-komediassa (2011) esittämästään, ajoittain riemastuttaneesta rääväsuusta.

Katie Dippoldin teksti on kuitenkin lattean suora toisinto miesten poliisikomedioiden iänikuisesta asetelmasta, jossa toisistaan ärsyyntyvät etsivät alkavat samaa tapausta tutkiessaan nähdä toisissaan myös arvostettavia piirteitä. Lisäkierrettä tuo kummankin naisen vahva narsismi ja heihin kohdistuvien rooliodotusten kommentoiminen, mutta huumori on turhan mietoa ja varovaista.

Asetelma antaa Bullockin ja McCarthyn esittämille hahmoille varsin vapaat kädet ensin toistensa solvaamiseen ja sitten yhteiseen mesoamiseen, mutta The Heatistä puuttuvat Feigin niin ikään ohjaaman Morsiusneitojen vahvuudet. Väsynyt juoni ilkeän huumekauppiaan jäljittämisestä ja ohuet luonnekuvat tappavat letkeyden.


Katso elokuvan traileri:

The Heat

Ohjaaja: Paul Feig

Pääosissa: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Michael Rapaport

Juoni: Kireä FBI-agentti ja rempseä poliisi joutuvat työpariksi vasten tahtoaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt