Kekkonen tulee! - lue IS:n arvio Marja Pyykön syrjäkyläfarssista - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kekkonen tulee! - lue IS:n arvio Marja Pyykön syrjäkyläfarssista

Lapin perukoille sijoittuva, Marja Pyykön ohjaama ja Elias Koskimiehen kirjoittama farssi muistuttaa television viihdeohjelman kehnoa sketsiä.

Wilma Rosenqvist näyttelee raikkaasti Sylviä, joka haluaa päästä pois ankeasta kotikylästään.

16.8.2013 11:41 | Päivitetty 16.8.2013 11:29

Älkää antako nimen hämätä. Marja Pyykön ohjaama Kekkonen tulee! ei kerro maamme entisestä presidentistä eikä oikeastaan edes hänen valtakautensa Suomesta.

Elias Koskimiehen kirjoittama farssi sijoittuu kuvitteelliseen Lapin peräkylään, jonka yhteydet entiseen tai nykyiseen todellisuuteen ovat vain satunnaisia.

Tyylilajiltaan Kekkonen tulee! on paljon lähempänä Koskimiehen kirjoittamaa ja ohjaamaa Likainen pommi -farssia (2011) kuin Pyykön esikoisohjausta Sisko tahtoisin jäädä (2010). Likaisen pommin tavoin sen henkilöt ovat rankasti ylivedettyjä karikatyyrejä, jotka puhuvat värikkäästi mutta kirjallisesti. Yhteistä on myös tarina, joka ei lupaavasta alkuasetelmasta kehity oikein mihinkään.

Elokuvan kertoja on nuoren Wilma Rosenqvistin raikkaasti esittämä Sylvi, jonka suurin unelma on päästä pois ankeasta synnyinkylästään. Merja Larivaara esittää Sylvin äitiä, joka pitää paikallista baaria.

Leffan muita henkilöitä ovat nyhverömäinen apulaisinsinööri (Konsta Mäkelä) ja tämän hienosteleva vaimo (Marjaana Maijala), kuivettunut terveydenhoitaja (Miina Turunen), runoutta harrastava homopari (Aake Kalliala ja Jukka Puotila) sekä sekavia puhuva kirjastonhoitaja (Kristiina Elstelä).

Kylällä leviää huhu, jonka mukaan itse Kekkonen olisi tulossa sinne vierailulle. Uutinen saa kylän sekopäiset asukkaat vauhkoontumaan lopullisesti. Jokainen haluaa tarjota suurmiehelle parastaan ja päästä hetkeksi paistattelemaan tämän loistossa - paitsi Sylvi, joka haluaa edelleenkin vain karistaa kylän jäkälät jaloistaan.

Kekkonen tulee! on satiiri ilman kohdetta ja farssi vailla nauruja. Sen värikäs ja usein räväkkä dialogi hymyilyttää hetken, mutta alkaa pian tuntua toistolta ja tarkoituksettomalta. Pyykön leffa on lähempänä television viihdeohjelman sketsiä kuin täysipainoista elokuvakomediaa.

Katso elokuvan traileri:

Kekkonen tulee!

Ohjaaja: Marja Pyykkö Pääosissa: Wilma Rosenqvist, Merja Larivaara, Marjaana Maijala Juoni: Lapin kylä valmistautuu presidentin vierailuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?